"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni eski kabine

25 Kasım 2015, Çarşamba
Başbakan Davutoğlu, ‘yeni’ olarak açıkladığı kabinede ‘eski’ isimlerin bulunması dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘yeni’ olarak açıkladığı kabinede ‘eski’ isimlerin bulunması dikkat çekti. Kabine de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın bulunması kamuoyunda farklı değerlendirmelere konu oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu Bakanlar Kurulu, Türkiye’yi önümüzdeki dört yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız” dedi. 

Yeni eski iddia: Sivil anayasa 

Parti kurulları ile gerekli istişareler neticesinde Bakanlar Kurulu listesini Erdoğan’a sunduğunu aktaran Davutoğlu, “Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız, yapısal reformlar gerçekleştireceğiz, inşallah anayasa, sivil bir anayasa için çalışmalar yürüteceğiz, yapısal reformları ve ayrıca milletimize vaat ettiğimiz bütün hususları gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Davutoğlu, konuşmasının ardından 64. Hükümet’in üyelerini açıkladı.

64. Hükümet’in üç misyonu neymiş?

Davutoğlu, kurulan 64. Hükümet’in üç misyonunu şöyle açıkladı: “Bu hükümetin birinci misyonu milletimizi temsil etmektir, ikinci misyonu milletimize hizmet etmektir, üçüncü misyonu ülkeyi gelecek nesillere taşımak, insan haklarına, insan onuruna yakışan demokratik olgunluk anlamında da dünyaya örnek olan muasır medeniyetler seviyesini aşmış bir ülke, yeni birTürkiye gerçekleştirmektir. Bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma temposu içinde olacaktır.”

TBMM Genel Kurulu toplanamadı

TBMM Genel Kurulu, Başkanlık Divanı’nın oluşamaması nedeniyle toplanamadı. Genel Kurul’u TBMM Başkanı İsmail Kahraman açtı. Kahraman, 26. Yasama Dönemi’nin millete ve devlete hayırlı olmasını diledi. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Kahraman, “Değerli  öğretmenlerimize sağlık, esenlik ve mutluluk içinde nice hizmetler niyaz ediyorum” dedi. Başkanlık Divanı teşekkül etmediği için çalışmalara başlanamadığını  ifade eden Kahraman, birleşimi, bugün saat 15.00’te toplanmak üzere kapattı.

AA

Okunma Sayısı: 1871
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet Özkılınç

    25.11.2015 09:25:38

    Umarım birinci hedef başkanlık sistemi olmaz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı