"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni sistemin ilk MGK'sı bugün Beştepe'de yapılacak

30 Temmuz 2018, Pazartesi 09:35
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

MGK, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 24 Haziran’da hayata geçmesinin ardından bugün Beştepe’de toplanıyor. Erdoğan başkanlığındaki toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları katılacak.

 

BRICS ZİRVESİ

Hürriyet'in aktardığına göre, OHAL’in kaldırılmasının ardından yapılacak ilk MGK toplantısında ana gündem maddesini terörle mücadele oluşturacak. Toplantıda Gülen yapılanması ile ilgili gelinen son durum ve Suriye’deki gelişmeler ele alınacak. Erdoğan’ın bu kapsamda Güney Afika’daki BRICS Zirvesi’nde bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmeye ilişkin MGK’ya bilgi vermesi bekleniyor. 

Toplantıda ABD’nin rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılanmasına yönelik yaptırım açıklamalarıyla gerilen Washington-Ankara ilişkileri de değerlendirilecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeye ilişkin kurula bilgi sunması planlanıyor. 

Toplantıya bu kapsamda MGK üyesi olmayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da davet edilebileceği belirtiliyor. 

 

Etiketler: MGK, BRICS, toplantı, brunson, OHAL
Okunma Sayısı: 1349
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı