"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım'dan İstanbul itirafı: Geçen 25 yılın sevabıyla günahıyla sorumlusu biziz

07 Ocak 2019, Pazartesi 12:23
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "İstanbul'da 25 yıllık bir geçmişimiz var. Dolayısıyla geçen çeyrek asırın her türlü sevabıyla, günahıyla sorumlusu biziz" diye konuştu.

TBMM Başkanı ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İstanbul'un en büyük sorununun ulaşım ve trafik olduğunu söyleyen Yıldırım, "İstanbul'da 'sorun nedir' diye sordurdum vatandaşlara. Birinci şey; ulaşım ve trafik. İstisnasız bütün ilçelerde, her yerde ulaşım ve trafik telaffuz edilen sorun" diye konuştu.

"31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Ülkemiz kazansın istiyoruz" diyen Yıldırım, "Sen bu şehirde yaşamıyorsun' diyebilirsiniz. Ben bu şehre 1967'de geldim. İlkokulu bitirmiş, köyünden başka hiçbir yer görmemiş biri olarak geldim. "Binali olarak geldim. Kasımpaşa'da, burada Binali Yıldırım oldum" ifadesini kullandı.

Yıldırım, Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmeme kararında değişiklik olmadığını söyledi. Yıldırım, "Adaylık konusunda yasal sorun yok, hukuki durum uygun" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'Seçimlerin genel seçim havasına dönüştürülmesi İstanbul'a yaramaz'

"Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, referanduma dönüştürülmesi, bana göre İstanbul'a yapılabilecek bir iyilik değildir.

İstanbul'un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan, kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım.

İstanbul'un yeni vizyonu, yeni hizmet dönemini de bir şekilde 'Endüstri 4.0'a benzer, 'İstanbul 4.0' olarak kabul edebiliriz. 'İstanbul 4.0'ın içinde neler var, bunları zaman içerisinde konuşacağız, değerlendireceğiz."

Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı