"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Onlar can verdi, biz de kan vereceğiz

30 Ekim 2016, Pazar 17:45
Başbakan Binalı Yıldırım Kızılay'ın "Vatan kurtarmak senin kan'ında var" sloganıyla düzenlediği bağış kampanyasına katıldı.

15 Temmuz gecesi İstanbul'da darbecilere direnişin gerçekleştiği 11 ayrı noktada bağış noktaları kuruldu. Bunlardan biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeydi. Başbakan Binali Yıldırım buradaki bağış kampanyasına katıldı. Kan vermeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan ve bugünkü kampanyanın farklı olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Fark şu; 43 yıl önce yine bir Cumhuriyetin yıldönümünde, Birinci Boğaz köprüsü açıldı. 29 Ekim 1973. Cumhuriyetimizin 50. yılında. 59 yıl sonra bu köprü, maalesef bir ihanete şahitlik etti. Burada ülkeyi korumak için hayatını seve seve veren şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu. Onlar can verdiler. Biz de kan vereceğiz. Onların verdiklerinin yanında bizimkinin esamesi bile okunmaz" dedi.

Türk Kızılayı'nın son yıllarda büyük mesafe katettiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Eski yılları hatırlayın, Kızılay Kongreleri'nde kavga, gürültü, hizipleşme ve asırlık Kızılay yorgun düştü. Ama Ak Parti iktidarında Kızılay tekrar şaha kalktı" diye konuştu.

BU ÜLKEDE HAVADA, KARADA, DENİZDE ÖLÜM YOK

Konuşmaların ardından Başbakan Binali Yıldırım, 'Darbe gecesi çok işimize yaradı' diyerek akıllı telefon üzerinden diğer kan bağışı noktalarıyla canlı bağlantı yaptı. Başbakan Yıldırım bağışçı bir vatandaşın " Kanımız ülke için feda olsun" sözlerine, "Ondan endişemiz yok. Elhamdülillah öyle bir Milletimiz varki, başka birşeye ihtiyacımız yok. Öyle birşey olduktan sonra, bu ülkede havada, karada, denizde ölüm yok. Hiç kimse de bu ülke üzerinde hesap yapamaz. Yaptıkları hesaplar da yerle bir olur" karşılığını verir.

BAŞBAKAN KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ile birlikte kan vermek için Kızılay TIR'ını ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım burada kan bağışında bulundu.

DHA

Okunma Sayısı: 1350
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı