"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım, pek de müjde sayılamayacak ''Ekonomik Müjdeler Paketi''ni açıkladı

04 Temmuz 2016, Pazartesi 13:08
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı.

Damga vergisine ilişkin düzenleme yapılacağını ifade eden Yıldırım, "Şirket kuruluşlarında damga vergisi diye bir şey var. Damga, resim, harç vesaire... Bunlarda ciddi reform niteliğinde düzenleme yapıyoruz. Diyelim ki bir tane sözleşme yaptınız, bu sözleşmeden 10 nüsha istiyorlar, her birinden damga vergisi alınıyor. Bunu kaldırıyoruz, bir nüshadan verdi mi bitiyor." dedi.

Şehit yakınlarına ÖTV muafiyeti

Şehitlere ve geride bıraktıkları yakınlarına borcun ödenemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimizin yakınlarından bir tanesinden araç alacağı zaman ÖTV alınmayacak. Şehitlerimize ve geride bıraktığı yakınlarına ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Onlar ölü değil, onlar diridir. Onlar bizim kalbimizdedir. Şehit yakınlarına devlette iş verme konusu yılda 2 sefer oluyordu, bunu kaldırdık. Allah göstermesin, şehit haberi geldi ve ondan sonra hemen bu haktan yararlanma ve istediği branşına, müktesebatına uygun şekilde, gecikmeden yerine getirilecek."

Bağ-Kur'lulara prim indirim

Başbakan Yıldırım, primlerini zamanında ödeyen Bağ-Kur'lulara 5 puan indirim yapılacağını, primlerin zamanında ödenmemesi halinde bu imkanın ortadan kalkacağını açıkladı. 

Karşılıksız çeklere ceza geliyor

Karşılıksız çekler konusunda da düzenleme yaptıklarına işaret eden Yıldırım, "Karşılıksız çek işlemine para cezası geliyor. Tekrar ederse ve alışkanlık haline gelirse bu sefer hürriyeti kısıtlayıcı ceza da arkasında gelecek. Karekod uygulamasıyla da çekin güvenirliliği daha çek alınmadan öğrenilebilecek." dedi.

"Koalisyon ortakları Suriye yarasını sarmalı"

Suriye'nin normalleşmesi için herkesin gerekli fedakarlığı yapmasının önemine dikkati çeken Yıldırım, "Stratejik ortaklar, koalisyon ortakları da kanayan Suriye yarasını sarmak durumundadır, daha fazla sorumluluk almalıdır. Biz, barış ve güvenlik için, çözüm kapılarını açmak için gereken gayreti Türkiye olarak gösteriyoruz." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1969
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı