"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Sonuç alıncaya kadar kadar devam edecek

21 Ocak 2018, Pazar 18:42
Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Sonuç alıncaya kadar bir tane PKK'lı, DEAŞ'lı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir." dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, partisinin Çanakkale İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dün PKK-DEAŞ terör örgütlerini yok etmek için hava harekatıyla başlanan Zeytin Dalı Harekatı'nın bugün Mehmetçiğin karadan, tepelerine inmesiyle devam ettiğini söyledi. 

"Terörist kalmayıncaya kadar devam edecek"

Türkiye'nin güney sınırlarının güvenliği için Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı'nın da devam ettiğini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Sonuç alıncaya kadar bir tane PKK'lı, DEAŞ'lı terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir. Bizim ne Suriye'nin ne başka ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Ülkemize yönelen açık terör tehdidini yok etmek için oralardayız. Meşru müdafaa hakkımızı, ne olduğunu, nasıl kullanacağımızı çok iyi biliyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak hukukumuzu da hudutlarımızı da koruyoruz. Sınırlarımızın yanı başında bir terör koridorunun oluşmasına asla geçit yok. Başka bir terörist ordunun kurulmasına ve bunların silahlandırılmasına da izin vermeyeceğiz. Ülkemizin güvenliği için her türlü tedbiri almak boynumuzun borcudur. Bizim meşru bir hakkımızdır. Bizim terörle mücadelemiz bilinmelidir ki bütün dünyanın iyiliği içindir. Zira bölgesel barış, dünya barışının güvencesidir. 

Terör Batı'daki merkezleri vurduğunda, onu bir insanlık suçu kabul edip kınarken, bizim coğrafyamızda, Müslüman kanı döküldüğünde eğer teröre müsamaha gösterirseniz, destek olursanız... Müttefiklerimizin teröristlerin yanında, DEAŞ'ın, PKK'nın yanında yer alması bizi üzer."

"Müttefiklik ruhuna aykırı"

Amerika'nın Suriye'deki uygulamalarının, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu ifaden Yıldırım, "Bir yandan teröre karşı birlikte mücadele edelim diyeceksiniz, diğer yandan da binlerce teröristi güney sınırlarımızda yerleştirmek gayretine gireceksiniz. Teröre karşı net, kararlı bir tavır alması duruş göstermesi Amerika'nın da menfaatinedir." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1355
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı