"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Türkiye samimiyetle Avrupa Birliğine üye olmak istiyor

30 Haziran 2017, Cuma 14:12
​Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapıp da vize muafiyeti kolaylığı olmayan tek ülke Türkiye. Bu da Avrupa Birliği'nin ayıbı diye düşünüyorum. Çünkü daha müzakereye başlamayan ülkelere bile vize muafiyeti uygulayan Avrupa, 40 yıldan fazla bir süredir tam üyelik müzakerelerini yapan Türkiye'ye elinden gelen zorluğu göstermeye devam ediyor." dedi.

​Başbakan Yıldırım, "Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin geçmişi çok uzun. 40 yılı aşan bir süreden beri, neredeyse yarım asırdır Türkiye, Avrupa Birliğine ortak olmaya çalışıyor. Sonradan gelenler geldi geçti. Biz hala görüşmeye devam ediyoruz. Bizim buradaki bakışımız çok net, Avrupa Birliği özellikle İngiltere'nin 'çıkma' kararından sonra tekrar düşünmeli, gelecek vizyonunu net bir şekilde ortaya koyması, kafa karışıklığını bir kenara bırakması lazım. Biz bunu öneriyoruz. Türkiye samimiyetle birliğe üye olmak istiyor." dedi.

Başbakan Yıldırım ve Macaristan Başbakanı Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, "Biz samimiyiz, artık ama bu iş uzadıkça işin olabilirliği sorgulanmaya başlanıyor. Bizde bir laf vardır, 'Fazla naz aşık usandırır.' Avrupa Birliğinin bu konuda biraz daha hızlı hareket etmesinde fayda var." ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 2229
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan

    30.6.2017 16:43:10

    Lafla peynir gemisi yurumez

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı