"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Yani beyefendilerden izin mi alacağız?

10 Ekim 2017, Salı 12:34
AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Neymiş efendim; FETÖ soruşturması kapsamında, Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. E ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılanın, Amerika'nın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek. Yani beyefendilerden izin mi alacağız? Onların icazetini mi alacağız? Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını, görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? Hala 15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı FETÖ'yü niye orada besliyorsunuz? Bu müttefikliğe sığar mı? Bu dostluğa sığar mı?"

"Müttefikliğimize yakışmaz"

ABD ile Türkiye'nin müttefik ülkeler olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Eğer (ABD) müttefikliğimiz devam edecekse, Suriye'de PKK'nın kuzenleri, yeğenleri PYD, YPG'ye de kol kanat germekten bir an evvel vazgeçmeli. Düşmanlarımızla iş tutmak, müttefikliğimize yakışmaz. Müttefiklik zor zamanda da güzel günlerde de birlikte olmak demektir."

AA

Etiketler: binali yıldırım
Okunma Sayısı: 1998
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    10.10.2017 16:19:54

    ABD ile Türkiye arasini bozmak MOSSADin marifeti CIA ile MIT isbirliklerini en iyi bilen Mossad kendi aklinca Ortadogu hesaplariyla havayi bozuyor. Türkiye artik CIA ve ABDye güvenmemeli güvenemez, sebepleri biliniyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı