"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolla yolsuzluk bir arada olmaz

13 Aralık 2014, Cumartesi 15:35
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yolsuzluklarla mücadelede çok daha etkin tedbirleri yürürlüğe koyacaklarını belirterek "Aramızda yanlış yapan varsa, ‘çürük elma’ diye tabir edeceğimiz kişiler varsa bunlarla ilgili de gereken işlemleri yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik. Bundan sonra da çekinmeyiz. ‘Tüyü bitmemiş yetimin malına elini uzatanın eli kırılsın’ anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Bakan Işık, yolla yolsuzluğun bir arada olamayacağını söyledi.

Partisinin Adapazarı 5. Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Bakan Işık, ülkeyi her alanda şaha kaldırmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin her tarafını duble yollarla donattıklarını kaydeden Işık, yol yaptıkça birilerinin kendilerini yolsuzlukla suçlamaya kalktığını belirtti. Yolla yolsuzluğun bir arada olamayacağını savunan Işık, şunları söyledi; “Eğer bir yerde yolsuzluk yapılıyorsa yola kaynak bulamazsınız. Yol yapmaya para kalmaz. Bütün kaynaklar ne olur? Yolsuzluğa gider. Eğer bir yerde yol varsa demek ki kaynaklar yolsuzluğa değil, yola gidiyordur. Şimdi soruyorum; 17 bin 500 kilometrelik duble yolu AK Parti yaptı mı? Yaptı. Bunu CHP'de biliyor. MHP'de biliyor. HDP'de biliyor. Herkes biliyor. Peki 17 bin 500 kilometre ki cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan toplam duble yol 6 bin 100 kilometre. Neredeyse 100 yıllık dönemde 6 bin 100 kilometre duble yol yapan bir ülke eğer 12 yılda 17 bin 500 kilometre duble yol yaptıysa demek ki yol var. Yol varsa burada yolsuzluk olmaz. Bazıları ufak tefek hırsızlıkları ‘falan filan yolsuzluk’ diye büyütüp şey yapmaya çalışıyor. Ona da karşıyız. Onunla ilgili her türlü mücadeleyi veriyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah yolsuzluklarla mücadelede çok daha etkin tedbirleri yürürlüğe koyacağız. Yolla yolsuzluk bir arada olmaz. Eğer yol varken sizi biri yolsuzlukla suçluyorsa bilin ki onun niyeti ülke sevdası falan değildir."

Aralarında yanlış yapan varsa, ‘çürük elma’ diye tabir edecekleri kişiler varsa bunlarla ilgili de gereken işlemleri yapmaktan hiçbir zaman çekinmediklerini dile getiren Işık, "Bundan sonra da çekinmeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin malına elini uzatanın eli kırılsın’ anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz." diye konuştu.

Etiketler: fikir ışık, yolsuzluk
Okunma Sayısı: 1478
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı