"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YPG’ye kilise tepkisi

19 Ağustos 2018, Pazar 18:05
Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK’nın işgalinde yaşayan kilise başkan ve rahipleri, örgütün, Hıristiyan okullarını kapatmasının, kilise mensuplarına karşı hak ihlâllerinin ve evlerini terk etmek zorunda kalanların mallarına el koymasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bölgedeki kiliselerin başkan ve rahipleri, Haseke’nin Kamışlı ilçesinde bir araya geldi. Toplantının ardından yayımlanan ortak mesajda, “Toplantıda okullara getirilen ruhsat ve onların (YPG/PKK) dayattığı eğitim müfredatı ele alındı. Ayrıca kilise mensuplarına karşı hak ihlalleri de görüşüldü” ifadesi kullanıldı. Toplantıya katılanların, Hıristiyanların haklarına herhangi bir müdahalenin kabul edilemez olduğunu vurguladığı belirtilen mesajda, “Toplantıya katılanlar, bölgede Hristiyanlara bütün taraflarca saygı gösterilmesini istedi. Buradaki topraklar ve mülkler sadece yerel halklara aittir. Ancak savaş şartlarından dolayı buraları terk etmek zorunda kalanların mülklerine el koymak için hiçbir bahane kabul edilemez” değerlendirmesinde bulunuldu.

Etiketler: suriye, ypg
Okunma Sayısı: 761
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı