"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSK’da hangi evraklar yandı?

03 Nisan 2018, Salı 21:30
Yüksek Seçim Kurulu’nun deposunda meydana gelen yangının ardından bir kısım resmÎ evrakın yandığı ortaya çıktı. CHP’li Ali Haydar Hakverdi ise bu yangında hangi tür evrakların zarar gördüğünü TBMM Başkanlığı’na sordu.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Önceki gün 2 Nisan akşamında Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Yüksek Seçim Kurulu’nun depo kısmında çıkan yangında maddi hazar meydana geldiği ve depoda bulunan bir kısım evrakın yandığının basın yayın organlarında yer aldığını belirterek, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Yüksek Seçim Kurulu deposunda yaşanan bu yangında hangi tür evraklar zarar gördüğünü soran Hakverdi önergesinde şu soruları yöneltti:

Yandığı iddia edilen evrakların dijital ortamda kaydı var mı?

“Ankara İtfaiyesi yangın başladıktan ne kadar süre sonra olay yerine intikal etmiş, yangın ne kadar sürede söndürülmüştür? Yangın sonrası olay yerinde tutanak tutulmuş mudur? Söndürme işlemi ve sonrasındaki incelemeler YSK’nın ve deposundaki evrakların önemine göre titizlikle yapılmış mıdır? Bazı kaynaklarda yanan evrakların bir kısmının saklama ömrü dolan 2007 yılına ait olduğu ileri sürülmüştür. Bu doğru mudur? Doğru ise saklama ömrü geçen yıl dolduğu iddia edilen evraklar neden YSK’nın deposunda tutulmaktadır? Olay gününe ait güvenlik kameraları incelemeye alınmış mıdır? Herhangi bir şüpheli şahıs ya da duruma rastlanmış mıdır? Yandığı iddia edilen evrakların dijital ortamda kaydı ve kopyası bulunmakta mıdır? Eğer varsa yanan evraklar hangileridir?”

Yangının elektrik kontağından çıktığı iddia edildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binasının bodrum katında çıkan yangın hasara sebep oldu. Alınan bilgiye göre, Mithatpaşa Caddesi’ndeki binanın bodrum katından yoğun duman çıktığını gören güvenlik görevlileri itfaiyeye durumu bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale etti. Bu sırada bodrum katından yükselen yoğun duman binanın giriş katını etkisi altına aldı. Kazan dairesinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Hasara yol açan yangında, sadece yasal saklama süresi sona eren ve YSK tarafından imha edilmesi kararı alınan 2007 yılına ait evrakın bir bölümünün tahrip olduğu iddia edildi.

Fatih Karagöz - Ankara

 

 

Etiketler: ysk, yangın
Okunma Sayısı: 4146
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • şerifSarı

    4.4.2018 12:24:45

    YSK nın ''Y'' si hala duruyor mu???

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı