"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan'ın 16 adayı işgali Meclis gündeminde

12 Şubat 2016, Cuma 11:28
Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Yunanistan’ın Türk karasularında bulunan 16 adayı işgaline dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Türk karasuları içerisinde yer alan Koyun Adası, Venedik Kayalıkları, Hurşit, Forno, Eşek, Nergizçik, Bulamaç Adaları ile Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba ve Ardacık Adaları ve Girit Adası’nın etrafındaki 5 adanın Yunanistan tarafından 2004 yılından beri işgal altında olduğu iddialarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sordu. 

Kara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bu iddiaların doğru olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin uluslararası hukuka da aykırı bu işgal karşısında ne gibi bir girişimde bulunduğunu öğrenmek istediklerini altını çizdi. Kara, Türk Hava Sahası’nın Yunanistan tarafından ihlallerini de gündeme getirdiklerini ifade etti. 

Yunanistan’a ait Cougar tipi askeri helikopterin 28 Ocak 2016 günü Bodrum bölgesinde Türk Hava Sahası’nı 1 saat süreyle ihlal ettiği iddiasını soran CHP'li Kara, bu ihlale karşı herhangi bir önleme ya da uyarının yapılıp yapılmadığını kamuoyunun öğrenmesinin en doğal hakkı olduğunu kaydetti. 

Aynı gün Yunan Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde Kalolimnoz Adası’na Yunan bayrağı yerleştirildiğine dair fotoğrafların yayımlandığını vurgulayan CHP Antalya Milletvekili, Yunan Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan Türk F-16’larına Kalolimnoz Adası üzerinde önleme yapıldığına dair iddiaların da Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tarafından acilen açıklanması gerektiğini ifade etti.

Kara, şunları kaydetti: "Ege’de aidiyeti belirlenmemiş 130’dan fazla ada, adacık ve kayalık var. Kardak Kayalıkları'nın kime ait olduğu hala belli değil. 29 Ocak 1995 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 'Kardak Kayalıkları Türk topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır' açıklaması ile 29 Ocak 1996 tarihinde Yunanistan’a verilen notada Kardak Kayalıkları'nın Türkiye’ye ait olduğu açıklaması vardır. 1936 yılından beri devlet envanterine kayıtlı olan bu adaların işgaline sessiz kalınmasında AB ile yürütülen müzakerelerin bir etkisi var mıdır? Uluslararası hukuktan kaynaklı haklarımızın gasp edilmesine sessiz kalınması ülkenin kurucu irade ve ilkelerine bir ihanettir."

Okunma Sayısı: 4156
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı