"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüzde 10 seçim barajını getiren 12 Eylül askeri yönetimi

01 Aralık 2014, Pazartesi 16:13
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim barajıyla ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruya ilişkin, "Anayasa Mahkemesi kararı, iptali yönünde çıkarsa demokrasi kazançlı çıkacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda her vatandaşın vergi ödediğini, bu vergilerin nerelere harcandığının sorgulanması gerektiğini belirtti. 

Katılımcıların sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim barajıyla ilgili CHP'nin yaklaşımının sorulması üzerine, "Seçim barajının yüksek olduğunu defalarca söyledik" dedi.

Bu seçim barajıyla Türkiye'de sağlıklı bir demokrasi olamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, iktidar partisi yetkililerinin seçim barajının düşürülmesi konusunda CHP'ye "samimi değilsiniz" dediğini, bunun üzerine barajı yüzde 3 ya da yüzde 5'e indirilmesi yönünde iki teklif verdiklerini anlattı. 

Kılıçdaroğlu, "Bu barajı indirdiğimizde parlamentoda adaletli temsili sağlamış oluruz. Yüzde 10 seçim barajını getiren 12 Eylül askeri yönetimi. Eğer ülkede gerçek anlamda demokrasi istiyorsanız o dönemde çıkan yasaların tamamını değiştirelim dedik ama iktidar kabul etmedi. Seçim barajı konusunda Anayasa Mahkemesi iptal kararı alırsa tabi saygı duyacağız. Alır mı, almaz mı onu bilmiyoruz. Anayasa Mahkemesi kararı, iptali yönünde çıkarsa demokrasi kazançlı çıkacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Karşıt görüşlü iş adamlarının doğruları söylerse üzerine gidilmesinden çekindiğinin" belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, her demokrasinin, özgürlüğün bedeli olduğunu, doğruyu söyleyenin dokuz köyden kovulduğunu ifade etti. İş dünyasının, her şeye karşı belli konularda net tavır takındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, yasalara herkes uyduğunda hukukun üstünlüğünün sağlanmış olacağını belirterek, "Sorun yasalar bazıları için geçerli, bazıları için geçerli değil. Bir İtalya'nın sözü var; 'yasalar ağa benzer, güçlüler delip geçer, güçsüzler kalır'. Devleti yönetmek kadar kolay bir şey yoktur, yeter ki hukukun üstünlüğüne inanın" diye konuştu.(AA)

 

Okunma Sayısı: 1163
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı