"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zarrab dâvâsını takip için ABD’ye gidiyor

14 Eylül 2017, Perşembe 19:00
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da sanık olarak dâhil edildiği Reza Zarrab dâvâsı hakkında bilgi almak üzere ABD’ye gidecek.

ABD’nin New York şehrinde dâvâyı yakından takip eden Türk hukukçularla görüşeceğini belirten Aksünger, “Ne oluyor, dosya nereye gidiyor sorularına yanıt aramak, konuyu sadece Amerikalıların gözünden değil, hükümetin bakış tarzıyla da değil, daha bağımsız bir gözle görmek üzere New York’a gideceğim” dedi. ABD’de İran’a uygulanan ambargoyu delmek, karapara aklamak, bankacılık sistemini zarara uğratmak gibi suçlardan yargılanan ve tutuklu bulunan İran asıllı Türk iş adamı Reza Zarrab dâvâsına geçtiğimiz hafta eski Ekonomi Bakanı Çağlayan da dahil edilmiş ve Çağlayan hakkında tutukluma kararı çıkartılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlayan’ın isminin dâvâya dahil edilmesini “Türkiye’ye yönelik bir adım” olarak nitelendirmişti. CHP’li Aksünger, 17 Aralık 2013’te Reza Zarrab ve birçok ismin gözaltına alındığı soruşturmada isimleri geçen dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AB Bakanı Egemen Bağış’la ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştırmak için TBMM’de kurulan Soruşturma Komisyonu üyesi olarak görev yapmıştı.

***

Okumak için tıklayınız:

‘Ankara’da moraller bozuk’

“Yolsuzluk dosyalarını, içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor”

Zarrab: Suçsuzum

‘Dâvâların siyaseti şantajla baskı altına almasından korkarım’

Reza Zarrab'ın 'serbest bırakıldığı' iddiası

Çakırgil: ‘Pis kokular geliyor’sa Amerika’ya gitmemeli

Kılıçdaroğlu'ndan Çağlayan açıklaması: "Utanç verici"

ABD'den Çağlayan için tutuklama kararı

Yeni gelişme: ABD'den eski Bakan Çağlayan ile ilgili flaş karar!

Hâkim Berman: Yeni iddianame dâvânın seyrini değiştirdi

Zafer Çağlayan ile ilgili bir açıklama da Erdoğan'dan

Etiketler: reza zarrab
Okunma Sayısı: 2279
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı