"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zarrab sorusuna ‘Pensilvanya’lı cevap

29 Mart 2016, Salı 16:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reza Zarrab ile ilgili soruya, “Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi. Bir kara para aklama konusu mudur değil midir, gerekçesini bilmeden değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları orada Pensilvanya’da duruyor” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin başşehri Washington’a hareketi öncesi Yeşilköy Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, “Rıza Sarraf’ın Amerika’da tutuklanmasıyla ilgili değerlendirmenizi alabilir miyiz? Bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘kara para aklama çabalarına karşı aynı tutarlılığı görmek isteriz’ demişti. Siz neler söyleyeceksiniz?” sorusuna şu karşılığı verdi: “Bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir kara para aklama konusu mudur, değil midir bunun gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı da doğru bulmuyorum, ancak kara paranın babaları orada duruyor. Pensilvanya’da duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?” diye konuştu.

“Sinsice söğüşlediler”

Amerika’daki hukuk bürolarının geçenlerde yine çok ilginç suç duyurularında bulunduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Paralel devlet yapılanmasının ABD’de bir çok eğitim ve öğretim kurumları vardır. Bu eğitim kurumları içinde Amerika’nın charter schoolları var. Bunları sinsice akıllıca söğüşlediler. Söğüşlemeye de devam ediyorlar. Bunlar ufak rakamlar değil. Milyon dolarları aşan rakamlar. Önce bunlara yönelik bir adım atsınlar ya. Bunlara yönelik bir adım atmadılar. Bir kişi değil binlerce kişi. Bu uygulamayı yapıyor. Biz kendilerini bu konuda uyardık. Bakın bu kişi ülkemizde aynı şekilde bu kara para aklamayı yaptı, bu kişinin koordine ettiği kişiler ülkemizde tutuklu, bir kısmı da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde, hâlâ ABD’deki yetkililer buna karşı duyarlılık göstermiyor.”

 

DHA

Okunma Sayısı: 2018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı