"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zeybekci, İtalya'ya gidecek

13 Eylül 2015, Pazar 13:06
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “EXPO 2015 Milano Türkiye Milli Günü” etkinliklerine katılmak üzere, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan geniş bir heyetle İtalya'ya gidecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Zeybekci'nin, yarın EXPO 2015 Milano'da Türkiye Milli Günü dolayısıyla düzenlenecek sosyal ve kültürel faaliyetlere katılacağı bildirildi. 

Söz konusu EXPO'nun (Dünya Sergisi) ilk olarak 1851'de Londra’da düzenlendiği ve o tarihten bu yana 63 defa gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “EXPO”nun ülkeler arasındaki iletişime, diyaloğa ve barışa katkı sağlayan büyük çaplı uluslararası etkinliklerden biri olduğu ifade edildi.

EXPO'nun, ülkeleri bir araya getirerek, daha iyi bir dünya amacıyla bilgi ve fikirlerin paylaşıldığı bir platform sağladığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yıl, 1 Mayıs-31 Ekim 2015 tarihleri arasında ‘Gezegeni Beslemek - Yaşam İçin Enerji’ temasıyla İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen EXPO’ya 145 ülke, 3 uluslararası örgüt, 13 sivil toplum kuruluşu ve 5 özel firma katılmaktadır. Uluslararası Fuarlar Örgütü’ne (BIE) 2004 yılında üye olan ülkemizin EXPO’lara katılımı çok daha eskilere dayanmaktadır. Türkiye bugüne kadar toplam 33 EXPO etkinliğine katılım sağlamıştır.

Türkiye, EXPO 2015’e katılımıyla, ana tema doğrultusunda, gıda ve beslenme başta olmak üzere, tüm alanlarda dünyanın daha yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir yer olması için öncü bir rol üstlenmeyi amaç edinmiştir. Bu çerçevede, Türkiye Pavyonu, 'Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi' temasıyla zengin tarihimiz ve kadim kültürümüz başta olmak üzere, ülkemizin tüm zenginliklerini EXPO Milano 2015’te dünyaya sunmaktadır.”

Açıklamaya göre, Türkiye Milli Günü çerçevesinde gerçekleştirilecek özel program kapsamında, Türkiye için düzenlenen “Bayrak Seremonisi”ne iştirak edecek olan Bakan Zeybekci, burada kısa konuşma yapacak ve daha sonra EXPO’daki Türk Pavyonu'nu ziyaret edecek.

Türkiye Milli Günü vesilesiyle düzenlenecek olan sosyal ve kültürel faaliyetlere katılacak onan Zeybekci, EXPO’da yer alan ülke pavyonlarını da ziyaret edecek.

İtalyan ve Türk iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye-İtalya İş Forumun'da da konuşacak olan Zeybekci, bu akşam uçakla Milano’ya hareket edecek ve yarın akşam Türkiye’ye geri dönecek.

Türkiye ile İtalya'nın ticaret hacminin geçen yıl yaklaşık 14,6 milyar avro olduğu belirtilen açıklamada, "2015 yılının ilk 7 aylık verilerine göre ise İtalya’ya ihracatımız yaklaşık 3,5 milyar avro, İtalya’dan ithalatımız ise 5,6 milyar avro olarak kaydedilmiştir. Öte yandan, İtalya, ülkemizde 2002 yılı ile 2015 yılı Haziran ayı arasındaki dönemde 2,5 milyar avro doğrudan yatırım yaparken, ülkemizin aynı dönemde İtalya’daki yatırım miktarı 179 milyon avro olarak gerçekleşmiştir" ifadelerini kullanıldı.

AA

Etiketler: nihat zeybekci, italya
Okunma Sayısı: 2938
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı