"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nereye kadar bahanecilik?

Rifat OKYAY
27 Mart 2015, Cuma
İnsanın yapacağı işlere muhatabiyeti, onun en önemli bir vazifesi olmalıdır. Mahiyeti öğrenilmemiş ve etraflı bir şekilde malûmatı elde edilmemiş bir işe soyunmanın neticesi daima hüsrandır.

İman, Kur’ân dâvâsında; hizmetkârlık iddiasında bulunan bir kimsenin en büyük ve en önemli meselesi şu olmalıdır ki, İman, Kur’ân ve İslâmiyete bilmek; bilmek için çalışmak ve öğrenme gayreti içerisinde olmak. Ve meydana, hizmet meydanına donanımlı olarak çıkmak…

İnsanlar ve özellikle de hizmet ehli kendilerine ait hususî ve şahsî işlerinde ihmalkâr olabilirler. Bazı kendi kanaat ve görüşleri doğrultusunda kararlar verebilip; yapılacak hizmeti kendi akıl ve kabiliyetlerine göre ehemmiyet, önem bakımından bir sıralamaya koyabilirler. Yalnız bu konuda tehlike azimdir. Çünkü umumî ve cemaatî bir hizmetin içerisinde yer alan şahıslar; fevri ve yalnızca kendileri açısından düşünerek, fikir üretip, hareket edemezler. Umum adına ve cemaat namına karar vermenin ve hareket etmenin de  bir mes’uliyeti, bir bedeli vardır. Bu bedel ve mes’uliyet prensipler ve düsturlar dairesinde; kurallara göre hareket etmeyi iktiza eder.

Çok basit kılık kıyafet gibi önemsiz şeyler de bile insanları nefis ve şeytan oyalayabiliyor, vakitlerini çalabiliyorsa; varın siz kâinat çapındaki imanî, Kur’ânî meselelerin bu insanların zihinlerindeki önem, ehemmiyet ve sıralamasını düşünün…

Şu şiddet ve hiddet; benlik ve gurur asrında kimse “ayranım ekşidir” demiyor. Bilâkis, “Herkesin ayranı da  illa ki benim ayranım gibidir.” diye ısrarcı ve inatçı oluyor… Etrafındaki insanları, hizmet ehlini bu yolda istihdam etmek için elinden geleni yapıyor. Ve hatta buna kudsî meşveret gerekçelerini bile alet etmeye çalışıyor… Netice de fikri kabul görmese de; illa ki bu budur diyor, bildiğini okumaya devam ediyor…

Zarar böyle meselelerde Kur’ân, iman hizmetinin ehemmiyeti bakımından hiçbir zaman bir ve kısmî kalmaz daima umumîleşir ve herkese zarar verecek şekilde binleri bulur…

Bu işin çaresi, Kur’ân’a, imanî meselelere ve hizmetin kudsî düstur, prensip, kural ve kaidelerine uymayı, yapmayı, yerine getirmeyi, öğrenmeyi ve topyekûn muhatap olmayı yerine getirebilmektedir.

Bu gibi kudsî hizmetlere soyunanlara ve niyet ve gayreti içerisinde olanlara Cenâb-ı Hak inayetiyle muvaffakiyet ihsan etsin inşallah.

Okunma Sayısı: 1247
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı