"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İman hizmeti ve gençlerimiz!

Sebahattin YAŞAR
09 Ocak 2019, Çarşamba
İman ve Kur’ân hizmetlerinde ‘gençlik’ ciddî ele alınması gereken bir konudur. ‘Gençleri iman hizmetiyle nasıl buluşturmalı, şahs-ı manevî içine nasıl almalı?’ gibi pek çok soru çalışılmayı bekliyor.

Bizzat gençleriyle görüştüğümüz Mersin ve pek çok illerimizle birlikte; en son Almanya-Weztlar’da gençlerle özel oturumlar yaptık. Öncelikle her mahallin kendi gençlerinin hizmetlerle irtibatının önündeki engelleri belirleyip, çareler bulması gerekiyor. Hatta bu konuda bırakın genel yaklaşımları, her genci ayrı ele alan adımların atılması daha da isabetli. Çünkü gençlerin her birinin problem bileşenleri farklı farklı. Bu özel ihtiyaçlara genel çözümler deva olmuyor. Gençlerin kendileriyle iç iletişimi, aile içi, arkadaşları ve cemaat içi iletişim meseleleri; iş hayatı ve sonrasındaki cemaatle irtibatı, evlilik hayatı ve sonrasındaki cemaat içi faaliyetlerde yer almaları gibi pek çok konular var.

Bir program dahilinde Almanya-Wetzlar Yeni Asya okuyucuları, çocukları ve gençleriyle bir araya geldik. Burada gençlerin iman ve Kur’ân hizmetlerinde daha dinamik bir şekilde yer aldıklarına şahit olduk. Gençlerle spor aktivitelerinde, özel gençlik oturumlarında pek çok meseleler konuştuk. Nehir boyu yürüyerek yaptığımız ‘Risale-i Nur hizmetleriyle nasıl tanıştınız?’ konulu konuşmalarda ise anladık ki, gençlerin hizmetlerle irtibatında büyük oranda ‘arkadaş’ ve ‘anne’ faktörü etkili olmuş. Demek ki bu kanallar daha aktif kullanılacak. Bir de Wetzlar Nur cemaatinin yaptığı gibi on yıllık, on beş yıllık bir planlama içerisinde bu kazanımlara ulaşılacak. Yani armut piş ağzıma düş yok. Planlı ve meşveretlerle, konu ciddî ele alınarak bir çalışma ancak netice verecek. Wetzlar’da oturmuş bir meşveret sistemi var. Gençler de bu sistemin içinde. Büyükler ve gençler el ele hizmeti planlayıp aktif görev alıyorlar. Boşluk yok. İş bölümü herkesin hizmetle irtibatlanmasını sağlamış. Haftalık gençlik dersleri de bulunuyor. Yeni hizmete giren Wetzlar Medrese-i Nuriye’si çocuklara, gençlere, büyüklere; ders salonu, faaliyet odası, misafir odası, mutfağı ile tam teşekküllü hizmet veriyor. Mütesanid heyeti tebrik ediyoruz.

Anlaşılıyor ki, mahaller gençlerle hizmetlerin irtibatını sağlayacak tedbirleri almalı ve arada engel varsa kaldırmalıdır; başka bir yol gözükmüyor.

Risale-i Nur hizmetinin gençlere; gençlerin de hizmetlere ihtiyacı var.

Okunma Sayısı: 1756
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah

    9.1.2019 00:40:27

    " çünkü gençlerin her birinin proplem bileşenleri farklı farklıdır.Bu özel ihtiyaçlara göre genel çözümler deva olmuyor " Yerinde ve doğru bir tespit.Bu gün tıp alanında bile kişiye özel tedavi dünyanın gündeminde. Risalede bu konu ile ilgili ilginç bir cümle var.Onu paylaşmak istiyorum. O cümle şu: " Maddi ve manevi cevheri,arazi her bir şeyin, her bir insanın hakikatı, birer ismin nuruna dayanır ve hakikatına istinad eder." Her insanın hakikatı bu merkezde iken;bütün insanları aynı katagörüye koyup eğitim vermek doğrumudur.Her insanın halikatı ilahi bir ismin nuru ve yansıması olduğuna göre,her insanı ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor.Her bir insan farklı bir alemdir.Kabiliyetleri,duyguları,zevkler i ayrı ayrıdır.Her insan farklı bir ilahi proğram ve şifreler yumağıdır.Her insanın bakış açılsı,idrak durumu,merağı eğilimi farklıdır.Bu farklı özelliklere göre muhatap olmak fıtrat gereği değilmidir?Konuya dikkat çektim.Gerisi eğitimcilerimizin irfaniına kalmış.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı