"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yarım kalan hayat var mı?

Sebahattin YAŞAR
13 Haziran 2018, Çarşamba
“Daha hayatının baharındaydı.”, “Çok erken gitti” gibi cümleler, insanların yorumlarına göre hayattan genç yaşlarda ayrılanlar için kullanılıyor.

Oysa erken, kime göre erkendir? Hayatın baharı, kime göre, ne zaman başlar? Bu tür yorumlar doğrusu biraz da haddini aşan ifadelerdir.

Yaratıcı bir kulu dünyaya getirirken kimseye bir şey sormadığı gibi dünyadan ayırırken de kimseye bir şey sormaz.

Kimin ne potansiyel taşıdığını bilen O’dur. Kimin dünyada ne kadar yaşaması gerektiğini bilen O’dur. İnsana insanın sevgisini veren O’dur. Uzun veya kısa yaşamak kavramları yanlış yorumlanıyor.

Bir kişinin diğer bir kişiye göre dünya günleriyle biraz daha fazla yaşaması onun için hayır mıdır, şer midir? Bunu bilmiyoruz.

Bir kişinin ömür ortalamasının altında bir şekilde dünyadan ayrılması yani kısa ömürlü olması onun için kötü müdür? Onu da bilmiyoruz. Ama o ömrü veren ve o kulu yaratan bu soruların cevaplarını biliyor. Ve Bilen konuşuyor. Oysa az kaliteli ise, çok hükmündedir.

Genç yaşta vefat edenler için, çocuk yaşta hayata veda edenler için insan gerçekten üzülüyor. Genç ölümleri insana ağır geliyor. Bu hakikat-i halde de öyledir. Peygamberimiz (asm) hayata çocuk yaşta vefat eden çocuğu için gözyaşları dökmüştür, üzülmüştür. Ama takdire karşı teslim olmuştur.

Evet, kabul edelim ki, hiçbir ayrılık erken değildir. Yine kabul edelim ki, hiçbir hayat yarım kalmış değildir.

‘Erken’ denen, ‘yarım’ denen yorumlar insanî ifadelerdir.

Hakikat-i halde, erken diye, yarım diye bir şey yoktur.

Sadece ve sadece takdir vardır. O takdir o kişi için bir ömrü ifade ediyor ve o kul için en uygun bir hayatı içinde barındırıyordur.

Okunma Sayısı: 2470
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı