"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye Neoconları ve Nurcular…

Şükrü BULUT
11 Ağustos 2025, Pazartesi
“Demokrasi münâfıkları” olarak da nitelenen Sosyal Marksistlerin (Neoliberallerin) mahiyetini, kamuoyumuz az-çok biliyor.

Kaldı ki, 12 Eylül sürecindeki bütün programlar, icraatlar, tahribatlar, soygunlar, insaniyetin yok ediliş faaliyetleri ve toplumumuzun içine düştüğü derin bozulmanın yekûnu bu cereyana ait olduğundan, okuyucularımızın, bu demokrasi ve insaniyet düşmanlarını iyi tanıdığını düşünüyoruz.

 Fakat bazen Kemalist, bazen ırkçı, bazen halkçı ve hatta bazen akıllı, kurnaz olduğundan dolayı Hz. Muhammed’i (asm) takdir edecek kadar sağcı görünen modern Bolşevikleri, okuyucularımız pek tanıyamıyorlar. Kemalistliğe özenen cereyandaki münâfıklığın şiddetiyle, bu karışımcıların temelde inkârcı sosyalist olduklarını, dikkatli araştırmacılarımız bilirler.

İdeolojisinin temeli inkâr-ı uluhiyet, çatışma, semavi dinlere düşmanlık ve ahlâksızlık olup ulusalcı da geçinen ideolojilerin düşman tanımında, bütün Müslüman dinî cemaatler aynıdır: Süleymancı, Nurcu, Nakşibendi, Kadirî ve hatta Ehl-i Sünnet’e mensup bütün Müslümanlar… Zira davaları tevhid, nübüvvet, haşir, adalet ve ibadet olan tüm cemaatlere düşmandırlar. Medyalarının arşivine girdiğinizde, bahsettiğimiz hususun müşahhas örneklerinden bolca bulabileceksiniz. Kemalizm’deki samimiyetleri (M. Kemal’in; Lenin, Troçki, Freud, Marx ve Strauss gibi inkârcıları kabul eden yönünü esas alırlar) bu organizeli cereyan mensuplarına; devletin gizli-açık tüm mahfillerine vize olduğundan, onlar, demokrat olmayan hükümetler nezdinde büyük itibar görürler.

Bilhassa ihtilâl dönemlerinde, geçiş hükümetlerinde ve bahusus 12 Eylül’ün devamının zayıf iktidarlarında adeta kılavuzluk vazifesini üstlenirler. ANAP ile AKP hükümetlerindeki kılavuzlukları gibi. Hariçteki müttefikleri (Neoconlar) ile yönetimleri korkuturlar ve onları gayr-ı meşru yollarda yürütürler. Bu gruba en yakın duran ve onlarla en rahat çalışan sağdaki gurubumuzun “Siyasal İslâmcılar” olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Öneminden dolayı farklı bir yazıyla anlatılması gereken müfrit Siyasal İslâmcılarla sosyalist/Marksist devrimcilerin düşünce akrabalıklarını, başka zamana bırakalım. Şimdilik, 12 Mart müdahalesi sonrasında ortaya çıkan Erbakan-Ecevit ortaklığını ve bu ortaklığın meyvesi olan anarşistlerin affını hatırlatmakla yetinelim. 

12 Eylül hükümetlerinden AKP,  Türkiyeli  cereyanlardan  çekindiği için –çünkü haricî irtibatını iyi biliyor– onları “Cumhur İttifakı”na dâhil edemiyor. Düne kadar ülkenin ve rejimin baş düşmanı bilinen PKK’nın ilcaat-ı zamandan dolayı protokollere dâhil edilmesiyle, kılavuzcu grupların işleri de kolaylaştı. Zira DEM’in idare, ideoloji ve strateji heyetlerindekilerin ekserisi Marksizm’i benimsemiş olduklarından, AKP içindeki dindarlara ve vatanperverlere ayrılmış alan da bunlara verildi.

Görülen o ki, işi rüşvetlerle kotarmaya çalışan AKP’nin iktidarı elinden alınıyor. 12 Eylül’den bu yana ve AKP’ye destek vermiş dinî cemaatlere mensup memurları, akademisyenleri, askerleri ve bürokratları –geçmişteki “balans ayarı” döneminde olduğu gibi– bahsini ettiğimiz Marksist kılavuzların insafına bırakarak, Kemalistlerin istihbarat güçleriyle dindarları takip edip mağdur edecekler. Ve AKP de korkusundan cemaat mensuplarına sahip çıkamayacak… Korkunun gölgesi de büyüdükçe büyüyecek.

Bu yazıyı, son zamanlarda Risale-i Nur talebelerine karşı, medyada çıkan bazı haberler üzerine yazıyoruz. Bediüzzaman’ın eserlerini dikkatlice okuyanlar, talebelerinin cemaat olarak siyasete, bürokrasiye, kurumlara veya ticarete asla talip olmadıklarını bilirler. Yok, Risale-i Nurları neşrederek Türk milletinin gençliğinin imanını ve aile birliğini kurtarmayı gaye edinmiş insanları sindireceklerine inanıyorlarsa, bizatihi M. Kemal’in ve takipçilerinin tek partili dönemlerinde Nur Talebeleriyle yaptıkları mücadelenin tarihçesini yeniden okusunlar. Zulümde, istibdatta, münâfıklıkta ve dessaslıkta onları geçecek hallerinin ve zamanlarının olmadığını, kendileri de kabulleneceklerdir.

Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olan Yeni Asya’nın; altmış seneye yakındır Kemalist/komünist zulümlere karşı, bütün ehl-i imanın, sair dinî cemaatlerin ve mazlumların müdafaasını yaptığını bilen hakperestler, 12 Eylül partisine sızmış Türkiye Neoconcularının medyalarındaki yalanlara, tezviratlara ve ittihamlara beş para kıymet vermezler. Geçmişteki hadiseleri tekrar hatırlatalım. Üniversitenin Kemalist rektörü itiraf etmiş: “Eğer dediğin(iz) o cereyan Risale-i Nur ise, ne siz ve ne de Avrupa onu mağlûp edemez.”

Okunma Sayısı: 1962
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Osman Gökmen

    24.9.2025 08:10:28

    Yazı örtülü ve çok katmanlı bir yazı .Bşrbiri ile bağlantılı ve ilintili( iltisak) bir kaç mevzuu bir makalenin içine sığdırmaya çalışırken farklı konuları bağlama hususunda yine ciddi bir sorun yaşatıyor.Şükrü Bulutun vicdanı ile aklı arasına giren ama mahiyetini kendisine de bilmediği birşeyler var.Korku ve endişeye benzemeyen ama kendi içinde halledemediği bir gerçek bir olgu bir soru…. Yoksa fevkalade iyi hissediyor .İfade ederken siyasi bir dil kullanma adına o ayrı mecraları bağlamakta zorlanıyor. Önce ikircikli yaşama stilinden kurtulmadı lazım.

  • Ömer

    12.8.2025 14:55:46

    Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olan Yeni Asya’nın; altmış seneye yakındır Kemalist/komünist (TÜM)zulümlere karşı, bütün ehl-i imanın, sair dinî cemaatlerin ve mazlumların müdafaasını yaptığını bilen hakperestler diyorsunuzda, dahili, harici; bilhassa dahilden gelen hücumları ne yapacaksınız, eksen kaymasının dibini yaşatanlar için ne yapacaksınız? Bak artık o intibah silinmişki yazı yazanların artık bu gibi yazılar yazamacağını düşünenler var. Diplomalar ne olacak?? Sayın yorum yapanlar!!!🙈🗣️🤷‍♂️

  • hatice bebek

    11.8.2025 22:25:42

    sayın yazar merak etmeyin kendi halinde olan risalei nur okuyan memur akademisyen asker v.b. kimse dokunmaz devler istihbaritından korkmayın elbette devlet bunları takip edecek takip etsin biz neden çekineceğizki. bizlere böyle korku vermeye çalışmayın rızkı veren Allahtır. eğer yanlış işlere girenler varsa onlar çekinsin. Almanyadan böyle fantastik yazılaryazmak tabi kolay

  • Murat Uyar

    11.8.2025 17:52:28

    Neocon ve neoliberal akımlar, özgürlük ve demokrasi söylemleriyle Türkiye siyasetine sızarak İslam’ın toplumsal gücünü zayıflattı, cemaatleri siyasete çekip böldü ve itibarsızlaştırdı. Bazı Nur camiaları, Siyasal İslam’ın ve bu kirli oyunun cazibesine kapılıp asli hizmet çizgisinden uzaklaşırken; Yeni Asya Cemaati, siyasete girmeden iman hizmetine odaklanan, baskı ve karalamalara rağmen bağımsız duruşunu koruyan bir yol izledi. İslam’ın doğru temsilini savunmayı, Risale-i Nur’un hakikatlerini topluma ulaştırmayı misyon edindi ve manevî değerleri siyasetin kirli alanından uzak tuttu. Yeni Asya, bu akımlara hiçbir zaman boyun eğmedi; defalarca linç girişimlerine maruz kalmasına rağmen istikametini bozmayarak çizgisini korudu. Bugün cemaatlerin yeniden güven ve itibar kazanması, bu kararlı ve siyasetten bağımsız çizgiyi sahiplenmelerine bağlıdır.

  • İrfan

    11.8.2025 13:50:10

    Muhterem hocam… 12 Eylül projesi. Kemalistler. Neoconlar. Neoliberaller. Bunların işbirlikleri. Müslümanları ipfal etmeleri. Bu mevzuların biraz daha açılması gerekmez mi?

  • Raşit örenel

    11.8.2025 13:14:01

    "Ve AKP de korkusundan cemaat mensuplarına sahip çıkamayacak…" o zaman gelirse (ki inşaallah cemaat ve tarikatların başına böyle bir şey gelmez), dün ve bugün olduğu gibi gereken müdafaayı yapmak için Yeni Asya ve okurları yine orada olacak. Zalimlerin kendisine ne iftiralar attığına aldırmadan yapması gerekeni, Kur'ani ölçülerden çıkaracak.

  • Raşit örenel

    11.8.2025 13:10:47

    "Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olan Yeni Asya’nın; altmış seneye yakındır Kemalist/komünist zulümlere karşı, bütün ehl-i imanın, sair dinî cemaatlerin ve mazlumların müdafaasını yaptığını" bugün bundan kimler rahatsız olur? "Rahatsız olanlar var" diye misyonun bu özelliğini kimler, niye değiştirmeye çalışır?

  • Orhan

    11.8.2025 11:07:17

    Elhamdülillah. Ne kadar şükretsek yine az. Hem nurlardan ve hem de nurların naşirefkarı gazetemizde . “ Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olan Yeni Asya’nın; altmış seneye yakındır Kemalist/komünist zulümlere karşı, bütün ehl-i imanın, sair dinî cemaatlerin ve mazlumların müdafaasını yaptığını bilen hakperestler, 12 Eylül partisine sızmış Türkiye Neoconcularının medyalarındaki yalanlara, tezviratlara ve ittihamlara beş para kıymet vermezler.” Evet, evet… Beş para kıymet vermiyoruz.

  • Mehmet

    11.8.2025 10:02:10

    Düşünce yakınlıklarından ötürü (siyasal dinciler ve siyasi cemaatler sosyal marksist devrimciler gibi devlet eliyle dönüştürme ütopyasına saplanmış sakat zihniyet) tuzağa çekilmiş bu anlayış gruplarına global marksist dinsiz ve içerideki yandaşları kamalistler durduk yere alan açmadılar,kullandıktan sonra işleri bittikten sonra (islama büyük darbeyi onların eliyle vurduktan sonra) hırslarından ve maddi kaygılarından başka bir formatta kullanmaları Marksistlerin güdümünde olanlarca akıldan uzak tutulmamalıdır.

  • Hüseyin İlhan

    11.8.2025 08:29:22

    Siyasal İslamcı tayfasını ise hususan 1970'li yıllarda çoook sık münazaralarımızla yaşadık.Okuduğumuz okullarda sol-komünistlerle beraber karşımızda olmalarından tutun,aile hayatımıza müdahale ve fitne,fesadlıkları,iftira ve çamur atmaalarına maruz kaldık. Risalei nur ile müşerref olmamızı ailemize 'Mehmet amca,Nuriye abla sizin bu çocuklar var yaa,işte bunlar anarşist olmuş farkında değilsiniz.Merhume validem yapmayın yahu benim evlatlarım beş vakit namazını kılıyor,kur'anını okuyor,camiye gidiyor siz nasıl bu evlatlarıma anarşist dersiniz dediğinde,ama onlar 'masonları destekliyor,demelri ile takke düşüp-kellikleri,fesadlıkları ortaya çıkıyor. Maalesef cemaatlere,mezheplere dil uzatan mihraba geçen insanlar da arttı devirde.

  • Hüseyin İlhan

    11.8.2025 08:23:14

    Evet kurt gövdenin içine girdi,şimdi onunla mücadele etmek daha zorlaştı amma hadiselere iman ve kur'an dürbünü ile bakılırsa ,aziz üstadın içtimai mevzulardaki risaleleri iyi tahkik edilir ve öyle hadiselere bakar,değerlendirir isek hata aza iner . Ziyaret ettiğimiz,ticaret yaptığımız,ibadet ettiğimiz mekanlar veya müştemilatı,bahçelerinde,meclislerde Kemalist/Komünist zihniyet sahiplerini zorlanmadan fark ediyoruz ve aziz üstadımızdan aldığımız derslerle onlara karşı sohbeti,münazarayı yaparken takındığımız tavır,metod ile iman hakikatlerini rahatlıkla ifade ediyor,ehli hak iseler kabul etmekte,kabul etmeyenelr ise^'bu benim inancım,ben böyle yaşarım,diyor bizde sizin inancınız size olsun amma hak,hukuk,hürriyet ve adalet noktasında da karşınızdakilerin haklarına saygı göstermek mecburiyetindesiniz ve medeni insan böyle davranandır diyerek gayet güzel diyaloglar yaşadık ve yaşıyoruz.

  • Hüseyin T

    11.8.2025 07:07:22

    (2) Hocamızın yazısındaki en önemli kısmı ise, sadece eleştiri getirmekle kalmayıp, aynı zamanda çözüm önerileri de sunmasıdır. Toplumun farklı kesimlerinin ortak değerler etrafında birleşmesi gerektiğine dair yaptığı vurgu, ülkemizin daha huzurlu bir geleceğe ulaşması için önemli bir çağrı niteliği taşıyor. Yeni Asya gazetemizde bu tür analizler, sadece bir gazete yazısı olmanın ötesinde, toplumsal bilincin gelişmesine katkı sağlayan birer rehberdir. Bundan dolayı, başta Asya ailesine ve kıymetli yazarımıza müteşekkiriz. Bu tür önemli analizlerin devamını diliyoruz. Ülkemizin daha aydınlık ve müreffeh yarınlara ulaşması için bu tür yapıcı ve bilgilendirici yazıların artarak devam etmesi, hepimizin ortak dileği olmalıdır.

  • Hüseyin T

    11.8.2025 07:06:49

    (1) Kıymetli yazarımızın bu önemli analizi, Türkiye'nin yakın tarihindeki kritik dönemeçleri ve günümüz siyasi manzarasını anlamak isteyen herkes için aydınlatıcı bir rehber niteliğinde. Yazı, özellikle toplumumuzun manevi değerlerine yönelik tehditleri ve bu değerleri korumak için verilen mücadeleleri samimane bir dille ifade etmektedir. 12 Eylül döneminden günümüze uzanan süreçte yaşanan ideolojik mücadelelerin detaylı bir şekilde ele alınması, biz okuyuculara tarihi olayları bütüncül bir perspektifle değerlendirme fırsatı sunmaktadır. Risale-i Nur hareketinin bu süreçteki duruşu ve iman hizmetindeki kararlılığı, yazıda özellikle vurgulanan takdire şayan noktalardan biri. Ustad Bediüzzaman'ın Risale-i Nurlarda gençliğin manevi gelişimine yaptığı katkı, toplumumuz için bir umut ışığı olmaya devam ediyor.

  • Osman Yıldırım

    11.8.2025 01:52:23

    Evet bu gerçekleri ortadayken ne yazık ve ne hazindir ki Nurcuyuz diyen bazı guruplar ülkemize her türlü hukuksuzluğu yaşatan ve ekonomiyi altüst eden bugünkü siyasalislamcı ve ırkçı ulusalcı ortaklarını kayıtsız şartsız destek verip zulümlerini alkıslamaktalar. Kemalizme en ufak bir itirazı olmadığı gibi bugünkü iktidarın lideri " İLLEDE BENİ BİRINE BENZETECEKSENİZ MUSTAFA KEMALE BENZETİN " demektedir. Ayrıca şu katılmamış Ķemsl8st ola M.Ali Çelebi,Hulki Cevizoglu gibi millet vekilleri ile Kemalizmi bünyesinde taşımasına rağmen bazı dindar ve Nurcu şahıslar AKP iktidardan giderse Kemslistler iktidar olur demektedir Kemalistler zaten AKP içerisinde iktidatdalar. Siyasalislamciların Demokratlıkla doku uyuşmazlığı var iken AKP yi demokrat kabul edip hayır beklemek boşa kürek çekmektir.

  • Demokrat Avrupa

    11.8.2025 01:41:05

    12 Eylül ihtilalinin devamı olan 28 Şubat postmodern darbesi ürünü olan AKP’nin de kuruluş yıllarında söylediğimiz gib bir ömrü olacaktı. Anlaşılan o ki Kemalist sistemin ve onunda dış destekçilerin bütün yardımlarına rağmen AKP’nin sonu görünüyor gibi…

  • S.topuz

    11.8.2025 01:03:19

    ..."Bedîüzzaman'ın gayesi ne imiş, Risale-i Nur hangi mak-sad için yazılmış?.. Türk Adli-yesinin her defasında beraet vermesindeki isabet; garazsız, ehliyetli ehl-i vukuf-ların ve Diyanet Riyasetinin her defa-sında her bir eser ve her bir mektub için takdirkâranemüs-bet raporlar vermesindeki sır anlaşılıveriyor. Evet, Muhte-rem Hâkimler!Yukarıda da i-zah edildiği gibi Risale-i Nur, ahlâksızlık girdablarına bat-makta olan cem'iyet gemisini selâmetli ahlâk sahiline çıkar-mak ve onu kurtarmak için te'lif edilmiştir. Onu okuyan, onda bu hakikatı gören, yüz-lerce, binlerce, yüzbinlerce insan kendini o girdabdan kur-tarıyor. İmansızlığın ve onun neticesi olan ahlâksızlığın sı-kıntısından, azabından kurtu-lup, tahkikî ve hakikî imanın lezzetleriyle sükûna, emniyete kavuşuyor."..."Risale-i Nur imanî mes'elelerde hem ruha, hem kalbe, hem akla ve hem de yirminci asrın idrakine uy-gun bir tarzda izahatta bulun-duğu için tesiri büyük oluyor.". Konferans - 174

  • S.topuz

    11.8.2025 00:52:23

    "Fakat cem'iyeti yiyip bitirmek-te,anarşizmin korkunç girdab-larına sürüklemekte olan içti-maî verem gittikçe had safha-ya girmekte; ikinci, derken ü- çüncü devreye vâsıl olmakta-dır. Biz bunun sebeblerini, mü-sebbiblerini ve ilâcının ne ola-bileceğini düşünürken, bir İn-giliz Müstemlekât Nâzırının Kur'an-ı Kerim'i eline alarak "Bu Kur'an Müslümanların elinde varken, biz onlara hakikî hâkim olamayız. Ya bu-nun kaldırılmasına veya çürü-tülmesine çalışmalıyız." sözü-nü hatırlıyoruz. Ve bu gazete haberi üzerine: "Kur'anın haki-katını neşredeceğim, onun nu-ruyla küfrün zulümatını dağı-tıp, kâfirlerin tecavüzatına sed çekeceğim." diyerek ileri atılan Bedîüzzaman'ı ve bu hamle-sinden sonraki tarihçe-i haya-tını bir anda düşünce şeridin-de fikrin gözü ile seyrediyo-ruz... Derken; muamma çözü-lüyor.Bütün istifhamlar cevab-lanıyor, içimizdeki iftira dolap-larını çeviren, tezvir fabrikala-rını işletenlerin ipleri kimin e-linde imiş,kimler namına sayü gayretgösteriyorlarmış. ...?"

  • Hayrullah

    11.8.2025 00:14:09

    Yani AKP nin dayandığı, güvendiği klavuz neoconlar mı? Bunun için mi bu kadar rahatça zulüm, talan ve diktatörlük yapıyorlar.

  • Halil

    11.8.2025 00:10:18

    Çok oriijinal ve temellere hitap eden bir makale. Çok önemli kanaatimce.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı