"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Perde altındaki aile projeleri

Yasemin GÜLEÇYÜZ
13 Mart 2019, Çarşamba 00:34
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılan faaliyetlerin yankısı ve yalan haberler üzerine kurgulanan tartışmalar halen devam etmekte. ‘’Ezan ve feminist kadınlar’’ üzerinden yürütülen kampanya yeni bir ‘’kutuplaştırma çalışması’’ndan başka bir şey değil!

Bütün söylenenleri bir yana iteleyip ‘’Ülkemizde insanları kutuplaştırma kimlerin işine yarar?’’ diye düşünmeli...

Bununla birlikte ülkemizdeki kadın ve aile problemlerinin ortaya çıkardığı tablo toplumun bütün kesimlerini çözüm yollarını düşünmeye zorlayacak kadar karmaşık. Farkında mıyız?

AİLE KURUMU TAHRİP EDİLİYOR

Görülen o ki, modern zamanlarda (!) kadın ve aile konuları hızla şekil değiştirmekte:

- Birbirini aslında yaradılıştan gelen özellikleriyle tamamlayan kadın ve erkek, ‘’rakip’’ durumuna gelmekte.

- İnsanın sığınağı özellikle de Müslümanların bir nevi Cenneti olması gereken evler ‘’otel’’ konumuna inmekte. Kadın ve erkek evden ziyade çalışma hayatında daha fazla zaman geçirmekte.

- Kadın anne, erkek baba olmaya pek de kolay yanaşmıyor. Evlilik yaşı artıyor. 

- Boşanmalar artıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son açıklamaları da küresel ölçekte geçerli olan yukardaki tablonun maalesef ülkemizde de yaşandığını gösteriyor. 

HUKUKÎ ALT YAPI İNCELENMELİ

8 Mart vesilesiyle sivil toplum kuruluşlarının basın bildirilerini takip ettik. Görebildiğimiz kadarıyla aile problemlerini çözüm yollarında hukukî altyapı ivedilikle tekrar gözden geçirilmeyi bekleyen hükümlerle dolu... 

Tekrar gözden geçirilmesi gereken bu hükümlerin başında AB’ye hazırlık programı çerçevesinde hazırlanan, ülkemiz tarafından 2011’de imzalanan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun geliyor. 

Süresiz nafaka, çocuk icrası, kadının beyanı asıl alınarak delil olmaksızın erkeğin evden uzaklaştırılması, boşanma dâvâlarında mal paylaşımı, çocuğunu görmek için her defasında yatırılması gereken harçlar gibi uygulamalar özellikle erkekleri evlilikten yıldırmakta. 

İşin içinde ayrıca homoseksüel ve lezbiyenliği normalleştirip ‘’Toplumsal cinsiyet’’ adı altında böyle ailelerin hukukî alt yapısını hazırlamak var ki ayrıca incelenmesi gereken önemli bir konu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLENLER

Bazı Avrupa ülkeleri İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. 

Macaristan Başbakanı Victor Urban çekilme sebeplerini şöyle açıklıyor: ‘’İnsanlar ya erkek ya da dişi olarak doğar. Toplumsal olarak kurgulanmış cinsiyetten söz etmeyi uygun bulmuyoruz.’’

Macaristan hükümet yetkilileri ise durumu, ‘’Her ülke kendi geleneksel aile modelini savunma hakkına sahiptir. Her çocuğun bir anne ve bir babaya sahip olma hakkı vardır’’ şeklinde özetlemişlerdir.

Bulgaristan Gençlik ve Spor Bakanı Sloca Atanasov da sözleşmeyi reddetmelerinin gerekçesini şöyle açıklamıştır: ‘’İlke olarak kadınları şiddetten korumak taraftarıyız. Bunu tartışmıyoruz. Fakat bu sözleşme zehirli meyve ihtiva eden güzel bir şeker gibi. İçinde tehlikeli metinler var.’’

Rusya ise 1.5 senelik bir deneme sonrası çekilme kararı aldıkları ve uygulamadan kaldırdıkları İstanbul Sözleşmesi hakkında şu açıklamayı yapmıştır: 

‘’Bizim için aile önemlidir. Birkaç psikolojisi bozuk hanımefendiyi tatmin için aile kurumunu yıkamayız. Henüz çocuk yetiştirmek için aileden daha uygun bir ortam bulabilmiş değiliz’’ 

Kaynak: www.ailehakları.org

HÜLÂSA

Bediüzzaman Hazretleri’nin ‘’Biçare nisa taifesinin gafil kısmını dahi yanlış yollara sevk etmek için bir iki komitenin tesirli bir surette perde altında çalıştığını hissettim. Ve bildim ki, bu millet-i İslâma bir dehşetli darbe o cihetten geliyor’’ dediği faaliyetlerin tam da merkezinde yer alıyoruz.

Elimizdeki iman hakikatleri Nur olduğuna göre ulaştırabildiğimiz her yere, kişiye götürmeye  çalışmalıyız. 

İnsaniyet namına!

Okunma Sayısı: 1983
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı