"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuka “terör” kumpası

Kâzım GÜLEÇYÜZ
05 Aralık 2019, Perşembe
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bütün vatandaşların eşit ve herkesin temel hak ve özgürlüklerinin anayasa güvencesi altında olduğunu ifade ettikten sonra, “Bunun tek istisnası sadece teröristler” anlamına gelen sözler söylemiş.

Erdoğan da üstelik OHAL devam ediyorken “Teröristler dışında kimsenin hak ve özgürlüklerine kısıtlama getirilmedi” iddiasını her vesileyle sık sık tekrarlamıştı.

İddialar böyle, ama uygulamalar hiç de öyle görünmüyor. Eşitlikten söz ediliyor, ama kayırmacılığın, ayrımcılığın, keyfîliğin olmadığı yer yok. Orwell’ın meşhur sözüne uyarlarsak, herkes eşit, ama iktidardan yana olanlar her yer ve zamanda çok daha eşit!

Hak ve özgürlükler noktasında teröristlerin istisna tutulmasına gelince, orada da söylenecek çok şey var. 

En başta her önüne gelene “terörist” yaftası vurmanın alabildiğine kolaylaştığı anormal bir süreç yaşıyoruz.

Yetkili ağızlar bu süreçte 600 bine yakın kişi hakkında terör örgütü üyeliği, irtibat veya iltisakı, örgüt propagandası gibi suçlamalarla işlem yapıldığını söylüyorlar.

Buna karşı Hanefi Avcı gibi önemli istihbarat görevleri yapmış isimler “Dünyanın hiçbir yerinde 600 bin üyesi olan bir terör örgütü yok ve olamaz” diyerek itiraz ediyor. 

Ama bu itiraz kaale bile alınmayıp cadı avı ilânihaye sürdürülmek isteniyor.

Seçim kampanyalarında birinci ağızdan başlayarak iktidar sözcülerinin muhalefeti “terör destekçiliği” ile itham etmeleri cabası.

Terör örgütü üyeliği veya propagandası suçunun unsurlarını detaylı şekilde ortaya koyan yüksek mahkeme karar ve içtihatlarına da itibar edilmeyerek, ağır ve vahim hukuk cinayetleri devam ettiriliyor.

Bu durum içeride biriken mağduriyetlere yenilerini ilâve eder ve toplumdaki huzursuzluğu daha da büyütürken, dışarıda Türkiye’nin imajını çok fena tahrip ediyor.

Bilhassa AB ile zaten fiilen donmuş olan ilişkilerimizi iyice zora sokuyor. Vize muafiyetinin en önemli şartı haline gelen “terör tanımının AB kriterlerine uydurulması” işi savsaklandıkça, kaybeden yine biz oluyoruz. Yargı paketinde TMK’ya eklenen “Haber ve eleştiri terör suçu sayılmaz” maddesi kimi savcı ve hâkimler tarafından hâlâ  inatla dikkate alınmadıkça da...

Hukuka kurulan  bu “terör” kumpası artık bozulmalı.

Okunma Sayısı: 5728
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Müslüm

    5.12.2019 20:19:58

    sayın güleçyüz abii cesaretinizi tebrik ediyorum. masumlar adına devamını dileriz.

  • erhan

    5.12.2019 11:36:35

    kuvvet haktadır demek yerine, Hak kuvvettedir demek, insanı esfel-i safiline götürür. Derhal Hak'ka dönüp helalleşmeli, herkesin Hak'kını teslim etmeliyiz. yoksa önümüzde çok zor bir mahkeme bizi bekliyor. ve zulme uğramış insanlar haklarını helal etmiyorlar bu böyle bilinmelidir.

  • erhan

    5.12.2019 11:29:28

    Anayasalar, toplumların temel sözleşme ve güvencesidir. yani farklı düşünen, farklı yaşayan, farklı inanan herkesin, yaşamını, özgürlüğünü, eşitlik ve tüm haklarını koruyan, toplumların uymak zorunda olduğu Hukuki metinlerdir. bu kurallara uymayan, işine geldi mi anayasayı tanımıyorum, işine gelmedi mi anayasanın bana verdiği yetkiyi kullanıyorum demek, ülkelerin geleceğinin altına dinamit dizmek gibi bir yaklaşım biçimidir. bu şekilde davranış biçimini karakterinde muhafaza eden anlayışların dünya döndükçe huzuru mutluluğu, müreffeh yarınları yakalayamayacağı göz ardı edilemez gerçeklerdir. bu vesile ile bu kin ve garabetten kurtularak, barış kardeşlik sevgi içinde biz halkımızı yaşatacak politikalar üretmeli, Hak, hukuk ve adaletten asla taviz vermemeliyiz. yoksa bu fani gider başka bir fani gelir o da her şeyi kendi düşünce ve anlayışına göre dizayn etmeye kalkar, Maazallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı