"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sefa Ehli Bil ki! Cefa ehlinin iki eli yakanda!

Musa KOCAKİREN
11 Ekim 2015, Pazar
Evrensel hukuk kuralları içinde olan Ülkelerin adaleti dürüst insanları korur. Fakat burjuva ve gücün hizmetkarı ülkelerin adalet yapısı erklerle birlikte sermaye sahiplerini korur.

Hakkı kuvvetli olmak sananlar ile mağduriyetlerini vurup kırarak arayanlar arasında fark yoktur. Aslolan kuvvet, hakkı tutup hakça duruş gösterebilme cesaretiyle erdemli olabilmektir. Başkalarını eze eze yükselenler ile Milli ve manevi değerler için fani hayat zevklerini feda edenler arasında siyah ile beyaz gibi fark vardır.

Halk için yaşayan, halktan olan idareciler güneş gibidirler. Leke tutmazlar. Göze batmazlar. Kalplere huzur, sevinç ve güven verirler. Elleri ne harama gider nede devlet malından zerre alırlar.

Tarih ve Peygamberlerin yaşamları örnekleri alınabilse idi İnsanlık 21.yy da tarihi vahşetleri, despotizmi ve zulümleri insana yakışmayan fiilleri aynısıyla işlemeye devam etmezdi.

“Bir kişinin İmanına vesile olmak güneşin üzerine doğup battığı her şeyden hayırlıdır” hadisi şerifi kişinin İman ehli olarak Allah’ı kabul edip güzel ahlak ile varlıkların en şereflisi olduğunu kabul edişine vesile olmaktır. 

Ölüme koşarak gidenler ve ölümü feryat figan karşılayanlar, Ölüm haktır. Fakat  avam için ölümü kutsayan güçlüler, ölmekten ve ölüme giden  sebeplerden fersah fersah kaçma yollarını arar. Ölüm aklını yitirmişler ile kendisinin ölümlü olduğunu bilip Allaha teslim olanlar ölümü gülerek karşılar.

İnsanlığa her yönden örnek olmuş dinin Önderi Hz. Muhammed (asm) tüm toplumlara aranızda ırk renk kabile makam üstünlüğü yoktur derken bugünün adı Müslüman olan zevatı, Irkı ve makamıyla övünüyor. 

Bir başkasının öldürülüşüne veya ölümüne bırakınız sevinmeyi, canlıya işkenceyi yasaklayan dinin mensupları size ne oldu?

Öldüre öldüre barış ve huzur gelmeyeceği aşikar iken yaşatma idealini merkeze koymuş dinin salih mensupları neredesiniz?

Bugün dünya da İslam adı kullanılarak işlenen vahşiliklere cılız sesle veya sessiz kalan duruş sergileyenler bu ortaklığınızla Allah’ın huzuruna hangi yüzle çıkacak ve Hz Peygamberden nasıl şefaat isteyeceksiniz?

Okunma Sayısı: 2476
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı