"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her keseden herkese iftar

Yaşar KILINÇ
28 Haziran 2016, Salı
Rabb-i Rahimime binler şükür olsun Mersin için gelenek haline gelen, “her keseden herkese iftar” programlarımız kesintisiz devam ediyor.

İftarımız "her keseden" çünkü Efendimiz (asm); "Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez” deyince, sahâbîler; herkesin bir oruçluyu doyuracak kadar imkân bulamayacağını Hz. Peygamber'e arzetmişler, bunun üzerine Efendimiz; "Allah Teâlâ, bu sevabı, oruçluyu bir hurma veya bir yudum su yahut bir içim süt ile iftar ettirene de verir" buyurmuştur. Evet insanlar; "maişet cihetinde muhtelif bir surette halkedilmişler.” Herkesin toplu iftar vermeye gücü yetmeyebilir. Biz de “Her Keseden” iftarımızla herkesi birbirine muavenete davet ettik..

“Herkese” çünkü “ehl-i iman, birden muntazam bir ordu hükmüne geçer. Sultan-ı Ezelînin ziyafetine davet edilmiş bir surette, akşama yakın “Buyurunuz” emrini bekliyorlar gibi bir tavr-ı ubûdiyetkârâne göstermeleri”ni cemaat suretinde daha iyi müşahede ediyoruz.. Hem Efendimiz;(asm) “Evinizde hep oruçlular iftar etsin, yemeğinizi iyiler yesin, melekler de duacınız olsun.” buyuruyor. Hem,  Rabbimiz;“ehl-i imanı uhuvvet ve muhabbete davet etmekte” Zira “ İyi ve izzetli birine iyilik edersen, onu elde edersin. Kötü birine iyilik edersen, o daha da azar. hükmünce, mü’minin şe’ni, kerîm olmaktır. Senin ikramınla sana musahhar olur.”

Diliyorum ki, Rabbimden kıyamete kadar diğer illerimiz, ilçelerimiz hatta köylerimiz dahil İslâm şiarı olan oruçluya iftar hasleti çoğalarak devam etsin..

Adeta bir kongre heyecan ve havasında geçen iftar akşamları uhuvvetin tavan noktası olmakta. İftar sonrası akşam namazı Namaz dersi çay arası ve Teravihle taçlanan haftanın perşembesi ayrı bir lezzet ve coşku içinde geçmekte. Herkesin içinden geçenle katkı yaptığı iftar programları dileyen ağabeylere iftar ikram kapısını aralamak olup, oruçluya verilen iftar lezzet ve feyzine nail olunabilmektedir.

Yâ Rab! Kusurumuzu affet bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. 

Yâ Rab! Şu Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın bereketi hürmetine, bize ihsan ettiğin maddî ve mânevî rızkımıza bereket ihsan et!..

Okunma Sayısı: 1479
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı