"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Engeller kalkıyor

Yeni Asya'dan Size
23 Aralık 2013, Pazartesi
Türkiye’deki son gelişmelerin, kader ve hikmet cihetiyle, Risale-i Nur hizmetinin önündeki engellerin bertaraf edilip aşılması noktasında hayırlı neticelere vesile olacağını ifade etmek, herhalde yanlış olmaz.
Eski devirlerdeki engeller, daha ziyade laiklikliği dinsizlik olarak anlayıp o şekilde uygulayan ceberut zihniyetin aamansız baskı ve tazyiklerı şeklindeydi.
Sonrakiler ise daha ziyade “din ve dindarlık” perdesiyle öne sürüldü.
Bu engellerden biri olan ve “siyasal İslam” olarak ifade edilen anlayışın doğurduğu sıkıntı ve problemler, son tartışmalarla çok daha net bir şekilde gözler önüne serildi.
“İktidar eksenli” bir “hizmet” anlayışının çatışmaları beraberinde getirip ötekileştirme, kutuplaşma ve kamplaşma gerilimini körüklemesi ve ilaveten, rüşvet-yolsuzluk iddialarının “dindar” bilinen kadrolar üzerinden de gündeme gelmesine yol açması, Risale-i Nur’da altı çizilerek vurgulanan ikaz ve ihtarların isabetini tekrar tekrar teyid eden örnekler oluşturdu.
Cereyan eden iktidar çatışmasındaki taraflardan birinin, kendisi ısrarla reddettiği ve izlediği yöntemlerde Risale-i Nur prensipleriyle örtüşmeyen cihetler de bulunduğu halde Nurculukla ilişkilendirilen bir hareket olması ve son tartışmaların, Risale-i Nur’la çeliştiği noktalar üzerinden camiayı yıpratan sonuçlar ortaya çıkarması da bir başka önemli husus.
Böylece, ister parti yoluyla, isterse devlette kadrolaşarak iktidarı önceleyen “hizmet anlayışları”nın yol açtığı bu sıkıntılı sonuçlar, dine hizmetin siyaset topuzuyla değil, ancak nur göstererek olabileceği dersini veren Risale-i Nur metodunun haklılığını bir kez daha çok açık bir şekilde ortaya çıkardı.
Bu durum, aynı zamanda, yayın çizgisini Risale-i Nur ölçülerine göre şekillendiren Yeni Asya’nın duruşundaki isabeti de doğrulamış oldu.
Onun için, hadiselere “Risale-i Nur’un ve Yeni Asya’nın önü açılıyor” nazarıyla bakmamızda bir beis olmasa gerek.
Üstadın bir asır önce Hutbe-i Şamiye’de verdiği “Hakikat güneşini perdeleyen maniler zeval bulmaya başlıyor” müjdesinin bir boyutunu bu son gelişmelere bakarak böyle okumamızda da.
Son dönemde başlattığımız neşriyat eksenli hizmet seferberliği dalga dalga her tarafta her tarafa yayılırken, bu çerçevedeki gayret ve çalışmalarımızı böyle bir tesbitten alacağımız ilave şevk ve motivasyonla daha da katlayarak devam ettirmemiz gerekmez mi?
Evet, gazetemiz başta olmak üzere dergilerimizi, kitap neşriyatımızı ve diğer hizmetlerimizi şaha kaldırmak için daha neyi bekliyoruz?
***
Yeni Asya Neşriyat’ta yeni yapılanma
Yeni Asya Neşriyat birimimizi yeniden yapılandırma süreci devam ederken, bu ünitenin koordinatörlüğüne Dergiler Yayın Koordinatörü Abdullah Eraçıkbaş getirildi. Kitapları ve yazılarıyla tanıdığımız Mehmet Ali Kaya da aynı bölümde göreve başladı.
Bu meyanda, yıllardır ağırlıklı olarak risalelerin yeni tanzimle neşri çalışmalarında büyük emekleri geçen Malik Atom emekliye ayrıldı. Daha önce de Neşriyat Yayın Yönetmeni Alaeddin Temur emekli olmuştu.
Neşriyat hizmetinin emektarlarından Atom’a ve Temur’a şimdiye kadar ki gayret ve çalışmaları için teşekkür ediyor; Eraçıkbaş ve Kaya’ya hayırlı başarılar diliyoruz.
Okunma Sayısı: 1830
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    23.12.2013 00:00:00

    dine hizmet işinin ne siyasetle (siyasal islam) ne de devlet kadrolarına adam yetiştirmekle ( fetullah gülen hareketi) olmayacağı bir kez daha anlaşılmış oldu... zaman bir kez daha üstadı, risalei nuru ve yeniasyayı haklı çıkardı...

  • Garib Doğu

    23.12.2013 00:00:00

    Engellerin kalması noktasındaki tesbite aynen katılıyor,bundan sonra iman Kur’an hizmetleinde büyük gelişmelerin olacağını Rahmeti İlahiyeden bekliyoruz.Gevşekliği,ataleti bir kenara itip,aşkla şevkle ve ciddiyetle hizmete sarılma zamanıdır.Nefislere mağlubiyetin zirvelerde olduğu bir zaman ve zeminde yapılan küçük bir imani hizmetin ne kadar ehemmiyetli olduğunu Risalelerden öğreniyoruz.Çünkü manevi yönden şartlar çok ağır.Her taraftan hücümler var!Bid’alar etrafımızı sarmış durumda.Dünya mühabbeti ön planda.Zahiren şartlar çok müsait gibi görünsede;maalesef manen öyle değildir.Manevi hava bozulmuş.Dünyevi imkanlarla bir çeşit sarhoşluk hali yaşıyoruz.Nazarlar dünya hayatında;zevki hayat,hıfzı hayat ve yaşamak damarı iç dünyamızı sarmış,bunların etkisi altındayız.Yüzler buraya çevrilmiş.Rabbim, büyük bir bela başımıza gelmeden yüzlerimizi,zatına,esma ve sıfatına ve ahirete çevirsin Amin.

  • celal can

    23.12.2013 00:00:00

         Üstadımızın incelir ama kopmaz dediği vakitleri yaşıyoruz diye düşünüyorum.YENİ ASYAnın yazılarında özellikle lahikalar köşesinde okuduğumuz takip ettiğimiz eserlerde sanki bugün yazılmış gibi uyarıları ve ikazları açık şekilde görüyoruz.uyulmadığında sonuçları ağır oluyor.rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin,şer odaklarına fırsat vermesin

  • sefer

    23.12.2013 00:00:00

    M.Ali kaya kardeşime yeni görevinde başarılar dilerim.Allah utandırmasın..

  • demokrat

    23.12.2013 00:00:00

    İyi değerlendirilmeli bu süreç...Şu bölünme sürecinden,teröre teslim sürecinden değil;birlik ve beraberlikten bahsediyorum...

  • said

    23.12.2013 00:00:00

    Allah yeni asyaya güç kuvvet versin inşallah

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı