"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Efendimiz (asm) 1440 yaşında!

Yeni Asya Neşriyat
15 Nisan 2011, Cuma
Âlemlerin Rabbi olan Allah ilk önce onun (asm) nurunu yaratmış, onun nurundan da “yedi kat yer ve göğü” yani bilinen kâinatı yaratmış.
 
İlk insan olan Hz. Âdem babamız (as), Cennetteyken gökte “Ahmed” yazısını görünce merakla Rabbimize sormuş ve onun, kendi soyundan gelecek son peygamberin ismi olduğunu öğrenmişti.
Evet, ilk yaratılan “unsur” olsa da, dünyaya gelişi milâdî takvimle 571 yılına tekabül eden Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (asm), 2011 yılı itibarıyla tam 1440 yaşına ulaşmış bulunuyor.
Şüphesiz, Sevgili Peygamberimiz, 63 yaşındayken vefat ettiği 632 yılından itibaren bedenen aramızda değil, fakat manen bizimle birlikte. Ve inşaallah bütün mü’min ve Müslümanlar olarak Cennette maddeten ve manen birbirimize kavuşup ebediyen hep beraber olacağız.
Malûmunuz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı, Peygamber Efendimizin (asm) doğum gününü (20 Nisan) içine alan haftayı 1989 yılından beri “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilân etti. Bu “hafta” münasebetiyle resmî ya da gayriresmî platformlarda Efendimizin (asm) dünyaya teşrifleri kutlanıyor; onun çeşitli yönleri ile tanıtımı için faaliyetler düzenleniyor. 
Diyanetin 2011 yılı kutlama programları ‘’Onun Hayatı Kur’ân’dı’’  teması etrafında şekillenecek.
Elbette sadece bu doğum günü kutlaması, çeşitli toplantılar düzenlemekten ibaret değil. Efendimizin (asm) hayatı ve özellikleri hakkında, yıldan yıla giderek artan sayıda ve çok çeşitli yayınlar yapılıyor. İlgili TV ve radyo programlarının yanı sıra kitap ve CD’ler, ayrıca (dergi ve gazetelerde) yazı ve haberler yayınlanıyor. Böylelikle ona (asm) olan muhabbetimiz tazeleniyor ve kuvvetleniyor. Sünnetine uyma kararlılığımız artıyor.
Yayıncılıkta “ilk”leriyle maruf Yeni Asya Neşriyat olarak biz de, Hz. Peygambere (asm) dair eserler neşretmeyi sürdürüyoruz. Kadim okuyucularımız da takdir eder ki, kırk yılı aşkın neşriyat hizmetimizde onunla ilgili çok sayıda kitap vs. yayınladık. Yayınlamaya da devam edeceğiz inşaallah.
Konuyla ilgili olarak en son geçen yıl (2010) çok güzel iki seriye imza atmış bulunuyoruz: “Kâinatın Efendisinden” ve “Hadislerden Seçmeler.”
Kâinatın Efendisinden serisi, “Hayatımıza Ölçüler,” “Hayatımıza Öğütler” ve “Hayatımıza Prensipler” başlığını taşıyan üç kitaptan meydana geliyor. İkinci seri Hadislerden Seçmeler ise “Peygamberimiz (asm),” “Aile,” “Kulluk,” “Ticaret,” “Duâ,” “Davranışlarımız” ve “İlim” başlıklı yedi kitaptan oluşuyor.
Seri isimlerinden de anlaşılacağı gibi, bu kitaplarda Peygamberimizin (asm) sözleri, yani hadisler, konu odaklı olarak tasnif edilerek okuyucularımızın istifadelerine sunuldu.
Peygamberimizle (asm) ilgili kitaplarımız bunlarla sınırlı değil elbette. Basılmış eserlerimiz arasında “Peygamber Yıldızları (Ashab-ı Güzîn)” ve “Örnek İnsanlar (Sahabe-i Kiram)” gibi temel eserlerimizin olduğunu da hatırlatalım.
“Çağın tefsiri” övgüsüne mazhar Risâle-i Nur’dan derlenen orijinal, yani benzeri olmayan bir çalışma ise, “Risâle-i Nur Külliyatı’nda Hz. Muhammed (asm)” başlığını taşıyor. Çalışmada doğrudan Efendimizle (asm) ilgili risâlelerin yanında Külliyatta geçen ilgili konular da bir araya getirilmiş durumda.
Yeri gelmişken, bu yıla mahsus çalışmamızı ise inşaallah haftaya yine buradan sizlere duyuracağımızı belirtelim. Şimdilik, bu maddî-manevî olarak “büyük” eserimizin de beğeniyle karşılanacağını kaydetmekle yetiniyor ve detayını sonraya bırakıyoruz!
Bu kutlu hafta münasebetiyle, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (asm) Efendimizin şefaatlerini diliyoruz.
Haftaya buluşmak temennisiyle...
Okunma Sayısı: 12046
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Y. DAĞLI

    16.4.2011 00:00:00

    Merhaba, Yeni Asya ekibinin okuyucularını aydınlatmaları çalışmaları dolayısyla tebrik ediyor, devamını diliyoruz.
    “Risâle-i Nur Külliyatı’nda Hz. Muhammed (asm)” isimli çalışma bir cilt kitap halinde promosyon olarak verildi, daha sonra karton kapaklı satışa sunuldu.
    Büyük istifadeye mazhar oldu. Bu ve benzeri çalışmalar olsun diye bütün hizmet mahallerinde temenni ve dularda bulunuldu.
    Sözkonusu kitap varken aynı isimde başka bir kitap mı hazırlanıyor, yoksa tetkik edilip yeni baskı mı yapılacak açıklar mısınız. Slm.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı