"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yetkisiz iken böyle yaparsa, yetkiyi alınca neler yapar?

Ali FERŞADOĞLU
31 Temmuz 2014, Perşembe
Hukukî varislerinin izni olmadan, hukuk dışı bir hareketle Risale-i Nur’u bandrol ile yasaklayan, torba kanunu (kanunsuzluğu) ile devletleştirmeye kalkan iktidar, “devletleştirdikten sonra neler yapmaz?
Yok dediğin gibi, “saflığına, acemiliğine geldiyse!” bu hepten kötü! Sana neler, neler yaptırdılar, neler yaptırıyorlar?
Risale-i Nur’u bandrol ile yasaklamak, devletleştirmeye yeltenmek kendi iraden ile, saflığına mı geldi, yoksa sana yaptırıyorlar mı? Hangisi?..
Kanunsuz olarak bandrol vermeyenler, Risale-i Nur’un satışını yasaklayanlar, göz göre göre haksızlık yapanlar, devletleşince neler yapar?
İster yayınlar, ister yayınlamaz, ister 5. Şuâ’yı çıkarır, ister Mektubat’taki “İsa-Mehdi” meselesini, ister Emirdağ’daki Lozan anlaşmasını içyüzünü, ister M. Kemal ile olan bölümleri! Kim nasıl karışacaktır? Kim ona nasıl müdahale edebilecektir?
Bediüzzaman diyor ki:
Doğrusu, onlar meslekçe tahribatçıdırlar. Dünyada en büyük ahmak odur ki, böyle dinsiz serserilerden terakki ve saadet-i hayatiyeyi beklesin.1
Buna uyarlayarak derim ki: Doğrusu politika, siyasetçiler tahribatçıdır, gerginleştiricidir, ayırıştırıcıdır, buğzedicidir, müstebittir, Kemalisttir, derin devletçidir, ahmaktır, sözde veya güya dindardır, ama, kindardır!
Dünyada en büyük saf odur ki, böyle müstebitlerden, devletçi, Kemalist politikacılardan terakki ve saadet-i hayatiyeyi beklesin!

Dipnot: 1- Mektubat, Yeni Asya Neşriyat, İstanbul, 1999, s. 424.
Okunma Sayısı: 1200
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa BİTER

    31.7.2014 20:00:00

    Ömer Faruk kardeşim sen Türkiye’de biz uzayda mı yaşıyoruz acaba ? Sen Yeni Asya okuyorsun biz başka bir gazete mi okuyoruz ?
    Dün o paralelcilerle kol kola %45 aldılar ve işleri bitti buruşturup attılar. Yarın Cumhurbaşkanı olduktan sonra hiç merak etmeyin sıra Risale-i Nur talebelerine,Kur’an Kursu Talebelerine,hatta ve hatta Tarikatlara, hatta ve hatta kendi ocakları İskenderpaşa ve İsmail Ağa Cemaatlerine gelecek.
    Siz hiç Ayetullahların nasıl iktidara geldiklerini okudunuz mu ? Bir Risale-i Nur talebesi tahkik etmeden hiçbir mevzuya balıklamasına dalmaz.Çünkü yalanla-doğru arasında artık kıl kadar dahi fark kalmadı.Ortalıkta öylesine silik sözler dönüyor ki,bazı Risale-i Nur talebeleri sanki Risale-i Nurlarda yanlış yol gösteriliyor (haşa) gibi balıklamasına dalıyorlar,elmasları bırakıp cam parçalarına koşuyorlar, güneş (Risale-i nurlar) sanki kendilerini aydınlatmaya yetmiyor gibi sulardaki,cam parçalarındaki akişlerine koşuyorlar.
    Lütfen..Taaa 1900’lerden bu yana adım adım gelin.

  • serdar

    31.7.2014 13:45:00

    Zalimler için yaşasın cehennem...her zaman hakkın haklının yanında olmalıyız

  • HÜSEYİN İLHAN

    31.7.2014 10:13:00

    Dünde öyle idiler bugünde.Cemiyeti kin ve nefrete götürüp sürükleyen,dün yanlarında olmayan din kardeşine batı uşağı,mason oyuncağı diyenlerin rahlei tedrisinde böyle ustalaşmışlar diyorum.

  • Ömer Fârûk

    31.7.2014 09:01:00

    Beyler,Risâle-i Nûr Külliyâtı yasaklanmıyor,o külliyâtı âlet edip,sessiz ve derinden oluşturulmaya çalışılan Paralel Devlet Yapılanması ile mücâdele ediliyor.Haberiniz olsun ki,bu külliyâtı okuyan ve o zâviyeden Kur’ân’ı an lamaya çalışan kitlenin % 90 ı mevcûd hükûmetin icR3’atlarına tarâfdâr dır.Teemmel yâ ihvâninâ.

  • Mustafa BİTER

    31.7.2014 08:45:00

    Kemalist sistem ve kalıntılarının başaramadıklarını ve üstelik Kemalist olduklarını söyleyenlerin dahi Risale-i Nurlara Mecliste ve basında, sosyal medyada sahip çıkmalarına rağmen risale-i nurların sahibi olduklarını söyleyenler eliyle Risale-i Nurların tahrif,tahrip edilmesine vesile olanlarla Yeni Asya Camiası mahkemelerde,AYM’de gerekirse AİHM’de gerekeni yaparlar ama acizane şahsım olarak Kiyamet Günü muhakkik risale-i nur talebeleri gibi iki elim yakalarında olacak.Bu fani alemde vicdanları sızlamayanlar,yüzleri kızarmayanlar,kulakları duymayanlar,gözleri görmeyenler,dilleri lal olanlar ve kalpleri kas katı olanlar o gün acaba ne diyecekler...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı