"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmam hatiplilere de devrim propagandası

Kâzım GÜLEÇYÜZ
20 Eylül 2014, Cumartesi
Ortaokullarda okutulan Sosyal Bilgiler dersinin 7. sınıf kitabı da, 5 ve 6. sınıflar gibi, yoğun bir Kemalizm propagandası ile malûl. Ve kaynak, yine 12 Eylül döneminde hazırlanan “Atatürkçülük” kitabı. Birlikte gözden geçirelim.

s. 24-5: Atatürk ve iletişim.
s. 107: M. Kemal’in tarımla ilgili sözleri.
Ve s. 132’de başlayan “Yaşayan demokrasi” başlıklı 6. Ünitenin s. 139’dan itibaren devam eden kısımlarında yoğunlaşan bir propaganda:
“Anayasamızın 2. maddesinde devletimizin Atatürk milliyetçiliğine bağlı bir devlet olduğu vurgusu yapılmaktadır. Peki, Atatürk milliyetçiliği nedir? Aşağıdaki açıklamayı okuyunuz.
‘Devletimizin temeli, Atatürk inkılaplarına ve bu inkılapların korunmasına bağlıdır. Anayasamızda yer alan Atatürk milliyetçiliği, ırkçılığı reddeden, insancıl, barışçıl, birleştirici, bütünleştirici bir milliyetçiliktir.’ (Turgut Çakır, Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi, s. 95)
“Millî eğitimin temel amaçlarının Atatürk milliyetçiliğini korumaya ve güçlendirmeye yönelik hazırlanmış maddelerini tesbit ediniz (www. meb.gov.tr adresinden yararlanabilirsiniz).”
“Görev ve sorumluluklar” başlıklı bir çizelgede “Kurumlar Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun hareket etmeli; vatandaşlar Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmalıdır” deniliyor.
Şu cümleler de kitapta yer alıyor:
“Vatandaşlık görevlerine önem veren Atatürk cumhuriyeti ilan ettikten sonra Türk milleti vatandaş olarak önemli kazanımlar elde etti.”
“Kurtuluş Savaşında ve Türk inkılabı sırasında Atatürk, kamuoyunu bilgilendirmeye, yapılan önemli çalışmalar ile ilgili kamuoyunda duyarlılık oluşturmaya özen göstermiştir.”
“Atatürk ve sanat” başlıklı bölümden:
“Atatürk geleneksel sahne oyunlarının ve Türk tiyatrosunun gelişebilmesi için kadınların da sahneye çıkmasını sağlamıştır. İstanbul Sarayburnu Parkındaki gazinoda gece toplantısında tiyatro sanatçılarına şöyle seslenmiştir: ‘Sizleri çok beğenip değer veririm. Devrimimizde sizin de büyük katkılarınız vardır...’ ”
Kitapta başka örnekler de var. Ama fikir edinebilmek için bu kadarı yeterli olsa gerek.
Sonuç: 2014 Türkiye’sinde ve AKP iktidarının 13. yılına girerken, diğer ortaokullar gibi imam hatip talebelerine de bunlar okutuluyor.
Çocuklarımıza 30’lu yılların mentalitesi, üslûbu ve diliyle devrim propagandası yapılıyor.
AKP öncesi dönemlerden tek fark, bu kitapların öğrencilere parasız dağıtılıyor olması...

Okunma Sayısı: 1828
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • celal can

    20.9.2014 13:47:00

    45senedir iman hizmetinin en saglam kalelerinden biri olan yeni asya simdiki hukumete muhalif oldugu icin ebediyen kapanmis olsa Allah korusun;iman hizMet i yapan kalenin surlarindan gedik acilmis demektir.aboneliklerini iptal ettiren kardeslerimiz aman dikkat!sizin cocuklarinizin ustunde nekadar hakkiniz emeginiz varsa yeni asyanin cocuklarimizin ustunde hakki var.bunu nasil inkar edecegiz.

  • celal can

    20.9.2014 12:42:00

       76 sene once ölmüs bir sahsin kominist ideolojisiyle yönetilen bir ulke ,en aci tarafida dindar kadrolarla bu ideoloji cocuklarimizin beyinlerine yumusak yumusak usul usul civi cakar gibi islenmesi.yeni asyanin feryatlarini yüregimizde hissetmeliyiz.Risalei nurun asil nushalari devlet tekelinde....lakin sagdelestirilmis malum sahisla ilgili kisimlariyla ilgili bolumler tahrip edilmis olarak piyasaya surulmeye baslanmis....dar dairede bir sikinti olmaz gibi gözüküryor olsada katiyetle yanilmayalim genis dairede bunda 30 sene sonra simdinin ilk okul birinci sinifa giden yavrularimizin beyinlerinin icerisindeki algi sadece Ataturk ve onun irkciligi olacaktir.Beduuzzaman dedelerinin yazipta Risalei nur talebelerinden duyduklari bir söze burun cevirecekleri        bir   neslin togumlarini atmis bulunuyorlar.yeni egitim sistemi diye yutturulan ,eski egitim sisteminiz kutlu olsun ,dindar kemalist efradlari...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı