"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Tüm köşe yazıları” sitesi

Osman ZENGİN
07 Şubat 2012, Salı
Teknoloji öyle bir sür’atle ve baş döndürücü hızla gelişiyor ki, bundan on-on beş sene öncesinde dahi tahmin edemeyeceğimiz gelişmelere şahid oluyoruz.

Hassaten de, internet ve bilgisayar ikilisinin evlerimize girmesiyle bunu daha iyi müşahede edebiliyoruz. Bununla beraber, bu teknoloji, hem bir taraftan iyi, bir taraftan da maalesef çok kötü işlerde kullanılabiliyor. Aynı bıçak misâli... Dolayısıyla bu âleti müsbete kullanabilmek mühimdir. İnternet kullanmak da buna benzer. Eğer bu vesileyle müsbeti, güzeli, hayırlı işleri yapıyorsak ne âlâ. Yoksa yandığımızın resmidir. Allah muhafaza, günahlar o zaman evimizin içinde demektir. Nurlu evimiz, bir anda narlı eve dönüşebilir. Aman dikkat!
İşte bu teknoloji nimetinden güzel istifade edenlerin, işlerini nasıl kolaylıkla ve rahat gördükleri malûmdur. Bunlardan bizim için en mühim olanı da yazı yazmaktır. Kırk sene kadar önce, yazdığımız yazıları nasıl daktiloya geçirdiğimizi veya geçirttiğimizi, ondan sonra da İstanbul’a, gazetemize yollayış maceralarını hatırlıyoruz da, bugünlere ”çok şükür” diyoruz. O yıllarda aktüel bir hadiseyle alâkalı şeyler yazıp yollamak bayağı bir zaman alıyor, belki de o müddet içerisinde hadise külleniyor, unutuluyordu. Ama şimdi öyle mi? Sabahtan muttali olduğumuz, haberdar olduğumuz bir hadiseyi hemen yazıp ertesi güne yetiştirebiliyoruz şükür.
İnternetin müsbet nimetleri saymakla bitmez tabiî. Bir de bu vasıtayla, günlük gazeteleri veya yazarları takib etme işi var. Bazıları bunun hastası olmuştur artık. Bazen site site gezip bunları okur. Bu söylediklerimizin hepsini toplu halde görebileceğimiz güzel siteler de var. Bunlardan birinden söz etmek istiyorum:
Bir-iki sene önce yayına başlayan ve gerçekten de güzel bir site olan, aynı zamanda da gazetemiz Yeni Asya’nın; hem birçok yazarını, hem ana sayfasını, hem de karikatürimizi her gün yayınlayan “tüm köşe yazıları” sitesinden bahsediyorum. İlk defa bu siteyi bulduğumda, o zaman onunla alâkalı gazetemizde bir yazı da yazmıştım. Site de, bize teşekkür ederek, o yazıyı koymuş ve hâlâ da o yazı “medyada sitemiz” köşesinde durmaktadır.
İşte bu site, şimdi yenilenmiş durumda. Bizim de kendisi ile ara sıra haberleştiğimiz site yöneticisi Fazıl Bey, yine  geçenlerde yaptığımız bir haberleşmede, yakında siteyi yenileyeceklerini bildirmişti. Gerçekten de yeni yüzü ile “tüm köşe yazıları” sitesi çok güzel olmuş. Günlük gazete başlıklarının hepsini, köşe yazarlarını—ki, bu okunma sayısına göre değişiyor, ama isterseniz bütün yazarları, karikatüristleri derli-toplu bir halde görüp, okuyabilirsiniz—okumanız mümkün. Zaten sitede de, yeniliklerle alâkalı geniş bir izahat var, oradan da bunları daha detaylı öğrenebilirsiniz.
Yeni Asya yazarlarının geçmiş yazılarını oradan da kolaylıkla bulup okuyabilirsiniz. Gazetemiz karikatüristi İbrahim Özdabak, çoğu zaman 1. sırada okunmaktadır. Tabiî bunun için sizler de, hem onu, hem de yazarlarımızı siteden okuyarak okuma sayısını çoğaltabilirsiniz. Bunun için, siteyi tıkladığınızda 1. ve 2. sayfalarda eğer gazetemiz yazarlarını bulamazsanız, yapacağınız iş, üst taraftaki “çok okunanlar”ın hemen üzerindeki “gazete oku” butonunu tıklayarak, oradan Yeni Asya’yı bulup yazarlarımızın yazılarının üzerini tıklamaktır.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, derli-toplu bir medya sitesi olan bu dost siteyi takip edebilirsiniz. Gazeteleri ve yazarları her gün takip edip, okumak isteyenler için çok güzel bir site olduğunu tekrar bildirirken, sitenin yeni hâlinin beğenildiğini ifade ederek, hayırlı olmasını dileriz.

Okunma Sayısı: 2764
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • VAHDETTİN PEKTAŞ

    28.2.2012 00:00:00

    http://www.tumkoseyazilari.com/ BU SİTEYİ SADE BİR VATANDAŞ OLARAK BENDE ÇOK BEĞENDİM. SİTE SAYESİNDE BÜTÜN YAZAR VE GAZETELERİ OKUYABİLİYORUM. facebook ve KENDİ ÖZEL SİTELERİMDE LİNK VEREREK HERKESİN YARARLANMASINI GÜCÜM ORANINDA DESTEKLİYOR VE DESTEKLEYENLERE SELAM OLSUN DİYORUM

  • AHMET AYDIN

    7.2.2012 00:00:00

    ALLAH RAZI OLSUN OSMAN ABİ BUNDAN SONRA O SİTEYİ SIK KULLANILANLAR ARASINA ALICAZ İNŞAALLAH...

  • Nurhayat

    7.2.2012 00:00:00

    evet bende böyle bir siteden haberdar oldum.en çok sevindiğimde bizim gazetemizin ve yazarlarımızın hergün verilmesi. bunu her site yapmıyor

  • Vehbi Kara

    7.2.2012 00:00:00

    Eline diline sağlık. Çok istifadeli bir yazı olmuş böyle yenilikleri öğrenmek için sizin gibi yazarlarımıza ihtiyaç var.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı