"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müfsit ve hafiyelere karşı tedbir -2

Ali FERŞADOĞLU
18 Ekim 2011, Salı
Dünkü yazımızın sonunda “Maskelenmiş dessas, münafık casusların tuzaklarına düşmemek için ne yapmalı?” diye sormuştuk. Kaldığımız yerden devam edelim:

* Evvelâ onları deşifre eden, hücum yollarını kapatan, Kur’ânî ve Nebevî ölçüleri ortaya koyan iman hakikatlerini belirlenen periyotlarda okumalı:
İhlâs Risalesini en az 15 günde bir okumalı. Arada sırada da Hücumat-ı Sitte ile İktisat Lem’a’sını birlikte mütalâa ve müzakere etmeli.
Tabiî ki sık sık okunduğunda anlaşılacaktır ki, okumak yetmez; uygulamak gerekir. Uygulamak da yetmez, ihlâsla hareket etmelidir.
* Herkesi, her hareketi, her sözü mihenge, ölçüye vurmalı. Söylenen her sözün kalbe girmesine yol vermemeli. Bununla ilgili olarak şu ölçüyü hatırlamak yerinde olacaktır:
“Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür. Yahut bâtılı hak görür. Evet, kimse demez ayranım ekşidir. Fakat siz mihenge vurmadan almayınız. Zira çok silik söz ticarette geziyor. Hattâ benim sözümü de, ben söylediğim için hüsn-ü zan edip tamamını kabul etmeyiniz. Belki ben de müfsidim. Veya bilmediğim halde ifsad ediyorum. Öyleyse, her söylenen sözün kalbe girmesine yol vermeyiniz.”1
* Şahısların değil, hakkın hatırını yüksek tutmak; hiçbir hatıra fedâ etmemek gerekir.2 Yani, şahısları değil, prensip, kaide ve kanunları ölçü almalıdır. O zaman hiçbir müfsit, kendisini ıslah edici diye yutturamaz.
* “Risale-i Nur ve ondan tam ders alan biz şakirtleri, değil dünya siyasetlerine, belki bütün dünyaya karşı da Risale-i Nur’u âlet edemeyiz ve şimdiye kadar da etmemişiz. Biz ehl-i dünyanın dünyalarına karışmıyoruz…”3
Yani, “siyaset”le uğraşmamalı. Ayrıca pis, gadar, canavar, menfaatperest siyasetin metotlarını hizmete taşımamalı. Yani, hizmeti, Hizmet Rehberi düsturlarıyla yürütmeli, siyasî oyun ve atraksiyonlarla değil. Şu hususta da Üstad’a kulak vermeli:
“Sakın, sakın münakaşa etmeyiniz; casus kulaklar istifade ederler.”4
* “Her vakit ihtiyat iyidir…”5 Ve onları keşfettiğinizde sakın ismen deşifre etmeyin, ölçüleri nazara verin:
“…Filan talebe bize casusluk ediyor der, tâ bir inşikak düşsün. Dikkat ediniz, gözünüzle görseniz dahi perdeyi yırtmayınız. Fenalığa karşı iyilikle mukabele ediniz. Fakat çok ihtiyat ediniz, sır vermeyiniz. Zaten sırrımız yok; fakat vehhamlar çoktur. Eğer tahakkuk etse, bir talebe onlara hafiyelik ediyor, ıslâhına çalışınız, perdeyi yırtmayınız.”6
Evet, sadece mihenge vurun, ihtiyat edin, ıslahına çalışın, ama sakın perdeyi yırmayın!

Dipnotlar:
1- Münâzarât, s. 49.
2- Sünûhat, s. 67.
3- Kastamonu Lâhikası, s. 186-187.
4- Şualar, s. 284.
5- Kastamonu Lâhikası, s. 186
6- Emirdağ Lâhikası, s. 95-96.

Okunma Sayısı: 1631
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı