"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018’i Risale-i Nur ve Yeni Asya yılı yapalım

Yeni Asya'dan Size
29 Ocak 2018, Pazartesi
Geçen yıla girerken, “2017 Risale-i Nur yılı olsun” demiştik. Allah’a şükür, öyle de oldu.

666 gün devam eden bandrol engelini ve devlet tekelini müthiş bir hukuk mücadelesiyle bertaraf ettikten sonra şahs-ı manevînin bu zaferi için özel olarak hazırladığımız hatıra külliyatı tamamladık. Osmanlıca külliyatta olup da bizde bulunmayan Zülfikar ve Tılsımlar gibi derleme eserleri takıma dahil ettik.

Risale-i Nur’a ve Üstad Bediüzzaman’a yönelik saldırı ve iftiraların yine gündeme gelmesi üzerine, daha önce bu hücumlara bizzat Üstadın vermiş olduğu cevapları derleyerek, “Bediüzzaman Cevap Veriyor” adıyla bir araya getirdik ve vaktiyle bu adla çıkmış olan bu eseri yeni bir tanzimle, 23 Mart özel çalışması olarak takdim ettik.

Gençlik ve Hizmet Rehberleri ile İhlâs Risalesi’ni yeni bir düzenleme ve tasarımla hazırladık.

Neşir alanında bu çalışmaları yaparken, hem tanıtım ve ilânat için, hem de malûm gündemde Risale-i Nur hakkında oluşturulmak istenen “yasak kitap” algısını kırmaya yönelik olarak, birçok şehir ve kazamızda billboard ve afiş çalışmaları yaptık. 

Ardından özel bir önem vererek katıldığımız kitap fuarlarıyla bu çalışmaları tahkim edip taçlandırdık.

Bu faaliyetlerimiz, birinci ayını geride bırakmak üzere olduğumuz 2018’de, yeni projelerin eklenmesiyle devam ediyor. 

Bunlardan biri, Hatıra Külliyat tanzimiyle takdim etmeye başladığımız orta boy Külliyat. Her ay iki eser çıkarmayı hedeflediğimiz bu kampanyada şu ana kadar Sözler ve Lem’alar tamamlanmış ve okurlarımıza takdim edilmiş durumda. Diğer eserler de belirlediğimiz program ve takvim çerçevesinde peş peşe yayınlanacak inşaallah. 

Yeni senenin ilk ayında, tekrar gözden geçirilmiş ve tanzim edilmiş şekliyle yayınladığımız Eski Said Dönemi Eserleri de çıktı.

Risale-i Nur neşriyatındaki bu kesintisiz süreci ve akışı dikkate alarak, 2018’in de Risale-i Nur yılı olmasını hedeflerken  buna Risale-i Nur’un medyadaki dili olan gazetemizi de ilave ederek “2018’i Risale-i Nur ve Yeni Asya yılı yapalım” diyoruz.

Bu bağlamda uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, ilk denemelerini geçen yaz İstanbul ve Ankara ile bağlı hatlarında yapıp ümit verici neticeler aldığımız “bütün bayilerde Yeni Asya’yı bulundurma” projemize, 49. yılımıza gireceğimiz 21 Şubat’ta start vereceğiz inşaallah.

Bu hususta, afiş, billboard ve tanıtım çalışmaları başta olmak üzere konunun teknik detaylarını görüşmek üzere bu Pazar, 4 Şubat’ta gazetemizde yapacağımız toplantıya, projeye aktif katkıda bulunmak isteyen bütün temsilcilerimizi bekliyoruz.

Okunma Sayısı: 3569
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Osman Yıldırım

    29.1.2018 16:55:35

    Risal i Nur denince, Yeni Asya; Yeni Asya denince Ridale i Nur akla gelir. Zira hergün Risal i Nurdan pasajlar ve ölçüler sunmaktadır.Köşe yazarları da Risale i Nur ölçüleriyle yazı ve yorum yapmaktalar.Aklını siyasete ve rise kiralayanlar bu gerçeği görememekte ve anlayamamaktalar. Bu bakımdan Yeni Asyayayı istiskal etmekteler ve iftira atmaktalar. Varsın onlar onlar siyasal islamcilarla ve Reisler ile hemhal olsunlar yeniasya risale i nurları kıyamete kadar savunmaya ve neşrwtmeye devam edecektir.Evet 2018 yılı Risale i Nur ve Yeni Asya yılı olsun inşallah.

  • demokrat

    29.1.2018 13:36:21

    bu hizmetler sudan sebeplerle ayrılan ve gönülleri hala bizimle olan kardeşlere de tekrar kucaklaşma için bir vesile olur inşallah...misyon kadar vizyonun;mazruf kadar zarfın da önemli görüldüğü bir dönemde olduğumuzu unutmamanız dilek ve temennisiyle...

  • Ahmet ilhan

    29.1.2018 10:07:27

    Rabbimizin lutfu ile inşallah 4 şubat toplantısına katılacağız.. ''Bediüzzaman'ın sesine kulak verenler, Risale-i Nurlara hizmet için çırpınanlar hazırlıklarını yapmalılar. Dopdolu şevk ile gümbür gümbür tarihi bu toplantıda ben de mutlaka olmalıyım'' diye güzel bir niyyet ile hazırlanmalıdırlar. Mantıklı ve ekonomik projeler gündemimizi doldurmalıdır. Kur'an tefsirlerine hizmet etmek isteyenlere işte yepyeni bir fırsat. Risale-i Nurları geniş kitlelere ulaştırmak için münbit bir zemin. Haydi hayırlısı. Selamlarımla.

  • Said Yüksekdağ

    29.1.2018 08:30:15

    Osmanlıca külliyatta olup da Yeni Asya'da bulunmayan Zülfikar ve Tılsımlar gibi derleme eserleri takıma dahil ettiğiniz için Allah razı olsun.. Peki, bunlardan sonra Sirâcunnur, Nur Çeşmesi ve Fihrist Risalesinin de külliyata dahil edilmesi planlanıyor mu?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı