"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018’i uğurlarken - 2

Yeni Asya'dan Size
31 Aralık 2018, Pazartesi
Son gününe eriştiğimiz 2018’deki hizmet ve faaliyetlerimizi hatırlatmaya geçen hafta kaldığımız yerden devam ediyoruz:

Son gününe eriştiğimiz 2018’deki hizmet ve faaliyetlerimizi hatırlatmaya geçen hafta kaldığımız yerden devam ediyoruz:

* 24 Haziran seçiminde, meşveretimizin aldığı karar çerçevesinde Millet İttifakını destekleyen yayınlar yaptık ve bu desteğin prensipler ekseninde işlendiği bir broşür yayınladık.

* Demokrasi, hukuk ve adalet eksenli çizgimiz çerçevesindeki yayınlarımızı devam ettirdik.

* 15 Temmuz olayının ardından 20 Temmuz’da ilan edilen ve hukuksuz uygulamalarıyla vahim mağduriyetlere yol açan OHAL’in kaldırılması için yaptığımız ısrarlı yayınlar 24 Haziran seçiminden sonra karşılığını buldu ve OHAL tekrar uzatılmadı.

* Bizim ısrarlı çağrılarımızla kaldırılan Öğrenci Andı dayatmasının tekrar gündeme getirilmek istenmesine karşı çıktık.

* Risale-i Nur’a bandrol engeli ile devlet tekelini desteklemiş isimlerce gündeme getirilen “Diyanet Risale basımını durdurdu” haberi, bu konuda şahs-ı manevî ile birlikte tek başımıza verdiğimiz ve hukuk zaferiyle sonuçlandırdığımız mücadelenin haklılığını bir kez daha herkese gösterdi.

* Gençlere yaptığımız “50. yılımıza birlikte hazırlanalım” çağrısı çerçevesinde, yaz döneminde çağrımıza icabet eden gençlerimizle verimli, ümit ve istikbal vaad eden çalışmalar yaptık.

* Gazetecilik seminerlerimizin 5.’sini Eylül ayında gerçekleştirdik.

* Kutlular Ağabeyin İşte Hayatım adıyla çıkan kitabındaki hizmet hatıralarından geniş bir özeti dizi yazı olarak yayınladık.

* AİHM’in Risale-i Nur’la ilgili olarak verdiği karar sonrasında, Rusya’daki Risale-i Nur davaları için yaptığımız çalışmaların arkaplanını Cevher İlhan’ın kaleminden anlatan bir dizi yazıyı da neşrettik.

* Cemaatleri devlet kontrolüne alma projesine yönelik duruşumuzu, konunun yeniden gündeme getirildiği her defasında, tekrar izhar ettik.

* Dövizdeki yükselişin getirdiği yeni zorluklara karşı, Kutlular Ağabeyin “Bugüne kadar bütün sıkıntıları hep cemaatimizle birlikte aştık” sözüyle ifade ettiği mana çerçevesinde gazetemize ve külliyat kampanyalarımız başta olmak üzere neşriyatımıza bir seferberlik anlayışı ile sahip çıkılması gereğini her vesileyle ve sürekli gündemde tuttuk, tutmaya devam ediyoruz.

* Allah nasip ederse hizmetteki 50. yılımızı idrak edeceğimiz 2019’a da her hal ve şartta haktan ve haklıdan yana, haksızlık ve haksıza karşı olan sağlam, net, tavizsiz, yapıcı duruşumuzla giriyoruz.

* “Risale-i Nur’un medyadaki dili” olarak yarım asırdır hizmetini sürdüren Yeni Asya’nın, hep yaşayarak geldiği İlahî inayet ve tasarruf manaları çerçevesinde, şahs-ı manevînin ihlası ve duasıyla, dünya durdukça hizmet bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğine yürekten inanıyor ve yeni yılın yeni hizmet hamlelerine vesile olmasını diliyoruz.

***

GAZETE ARŞİVİ İÇİN ÇAĞRI

Gazete arşivimizdeki eksikleri tamamlamak için, elinde 70’li ve 80’lı yıllara ait Yeni Asya bulunan okurlarımızın bizimle irtibat kurmasını rica ediyoruz. 

Okunma Sayısı: 2298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı