"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okuma seferberliği

Yeni Asya'dan Size
28 Ocak 2019, Pazartesi
Gerek âfâkî âlemde, gerekse enfüsî dairede nazarları dağıtan, Üstad Bediüzzaman’ın ifadesiyle “beşerin beynini bin parça eden,” böylece insanı yaratılış maksatlarından uzaklaştıran hadiselerin yoğun şekilde ve ard arda yaşandığı bir çağdayız.

İletişim teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler, çok uzak olmayan bir tarihte evlerin baş köşesine kurulmuşken artık “gözden düşen” televizyonun yerini herkesin elindeki son model cep telefonlarıyla internetin, sosyal medyanın almış olması, nazarları görünüşte eğlenceli ve cazip, ama gerçekte tehlikeli tuzaklara çekerken, zaten iyice zayıflayan okuma alışkanlığını da iyice dibe vurdurdu. Artık eline kitap alıp uzun metinleri okumaktan sıkılan, hattâ görsel yayınlarda bile uzun metrajlı olanlarından sıkılıp birkaç dakikayı geçmeyenleri tercih eden bir nesil var.

Bu durum, hayatlarını sair insanlardan çok farklı bir şuurla ve ebedî hayata endeksli bir duyarlılıkla tanzim gayreti içindeki Kur’ân ve iman hizmetkârlarını dahi etkileyebiliyor.

Hariçten ve kontrol edemediğimiz birçok kanaldan irademiz dışında dünyalarımıza akan menfî mesaj bombardımanı, ister istemez ruhlarımızda iz ve tortular bırakabiliyor.

Ve bu tortular, gerek söz konusu mesajların tahrip kuvvetine, gerekse bizim mukavemet ve bağışıklık gücümüzün zayıflığına göre, şevk ve moral kaybına sebep olabiliyor.

Bu bakımdan, manevî gücümüzü hep sağlam tutmamız ve bunun için sürekli bir teyakkuz halinde bulunmamız büyük önem taşıyor.

Bunun en önemli şartı, manevî enerji kaynaklarımızla irtibatımızı, Üstadın bir mektubunda kullandığı ifade ile, “müfritane” seviyede muhafaza etmek.

“Müfritane irtibat”tan genelde anlaşılan mânâ, aynı hizmet idealleri için gönül ve fikir birliğiyle beraber çalışan insanların saflarını çok sık tutmaları, arayı açmadan sık sık bir araya gelip görüşmeleri, sohbet ve meşveret etmeleri.

Ancak aynı mânâyı, bu hizmetin temelini oluşturan ve Kur’an’ın bu çağa dersi niteliğindeki eserlerle ilişkimize de tatbik etmemiz lâzım.

Bizzat müellifinin dahi, yazdıktan sonra yüzlerce kez okuma ihtiyacı duyduğu ve her okuyuşunda yeni manalar keşfedip çok istifade ettiğini söylediği Risale-i Nur eserlerini biz de elimizden düşürmemeli, defalarca okuma heyecanını hiç kaybetmemeliyiz.

Onun için, öncelikle yapmamız gerekenlerin başında, kapsamlı ve yoğun bir Risale-i Nur okuma seferberliği başlatmak geliyor.

Bu seferberlikte hem şahsî okumaları teşvik etmeli, hem de daha yoğun ve kapsamlı müşterek okuma programları organize edip bunları yaygınlaştırmalıyız.

Nitekim bunun farkında ve idrakinde olan okurlarımızın, her vesileyle ve her yerde müşterek okuma programları düzenlemeleri son derece takdire şayan.

Geçen hafta konu ettiğimiz kış okuma programları bu bağlamda önemli. Bunları inşaallah yaz programları da takip edecek ve gerek şahsî, gerekse müşterek Risale okumaları hayat programlarımızın vazgeçilmez bir parçası olacak.

Okudukça imanımızın arttığını, anlayış kabiliyetimizin geliştiğini, şevkimizin tazelendiğini, moralimizin güçlendiğini görecek ve hayatımızdan ayrı bir lezzet alacağız.

Herkese istifadeli, feyizli ve bereketli okumalar dileğiyle.

Okunma Sayısı: 2030
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdullah

    28.1.2019 11:32:25

    Şahsi okumalar çok çok önemli. .Zübeyir abe;şahsi okumasını terk eden,hizmeti terk eder diyor.Şahsi okumaların ehemmiyetini bir iki defa Rahmetli Sungur abeden dinlemiş tim.Bu konuda Üstadımızın tavsiyeleri var.Hani Barla civarında çiftçilerle mu hatap olurken; kitabı bir açıp kapa mak kabilinde bile olsa risale okuyun der...Ayrıca mesnevi-i Nuriyede Japon merakıyla okumamız gerektiğine dair bir işareti var! İki yüz elli bin ihtimalla bir hesabı yapabilen bir zeka telif etti ği külliyatı yüzlerce defa okusa,bizim ne kadar çok okumamız gerektiği kendiliğinden ortaya çıkar.R.Nur;akli, kalbi,ruhi,bütün latife ve duygularımı zın ihtiyacını en mükemmel şekilde karşılayan bir saadet ve Nur deryası dır.Dahili ve harici bütün hile ,tuzak ve desiselere karşı koruyan çelikten bir kale ve manevi bir zırh tır.Kopmaz bir Urvetül vüska,bir hablilmetindir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı