"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

1920 model daktilosunu ziyarete açtı

22 Aralık 2018, Cumartesi 18:15
Rize’nin tanınmış en eski gazetecisi ve arzuhalcisi Hacı Yurdakul Kayıkçı 1920 model daktilosunu ziyarete açtı.

Rize’nin tanınmış en eski gazetecisi ve Arzuhalcisi Hacı Yurdakul Kayıkçı (82) birkaç ay önce basında haber olmasının ardından, 1920 model ABD Smith-Corona markalı daktilosunu görmek isteyenlere  ofisinde ziyarete açtı.

Manevî değeri yüksek

kackar53.com sitesinde yer alan habere göre, Rize’nin en yaşlı Arzuhalcisi ve kamu emeklisi memur Hacı Yurdakul Kayıkçı, “Yazma merakım ortaöğretim yıllarıma dayanır. Rize’nin ulusal basında ilk ve en eski gazetecisi olarak uzun yıllar Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin, Rize muhabiri olarak Rize ve ilçelerinden gönderdiğim haberlerle o yıllarda hem Rize’mizin tanıtımına, ulusal ve yerel medyada yer almasına katkılar sağladığımı şimdilerde çok azı hayatta olan benden büyüklerim söylerler.

Gazetecilik yaptığım yıllarda dünyanın en meşhur daktilosu ile çalıştım. O yıllarda ailemin ve benim bu meşhur daktiloyu satın alacak ekonomik gücüm yerindeydi. 1920 model 6 kilogram olan bu daktilom benim ve ailem için manevî değeri yüksek olan hayatımın en kıymetli mekanik eşyalarından birisidir. Bu gün bu model ve markada daktilolardan ülkemizde yazı yazılan bir daktilo yoktur diye biliyorum. Yıllardır canım evlâtlarıma ve torunlarıma baktığım gibi, bakımını düzenli yaptığım bu daktilomla hâlâ yazılar yazabilmekteyim. Ofisim Rize merkezinde bulunduğu için, daktilomu görmek isteyenler hafta sonu hariç istedikleri zaman gelip görebilir ve çayımı da içebilirler” diye konuştu.

Haber Merkezi

Etiketler: Rize, daktilo, Arzuhal, gazeteci
Okunma Sayısı: 1102
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı