"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Babamdan miras kaldı': Kainat Kitabı'nın 150 yıldır okunan 'cüce' sayfası...

05 Şubat 2016, Cuma 10:22
Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Kestel Köyü'nde Mustafa Ünat'ın tarlasındaki Kainat Kitabı'nın okunmayı bekleyen bir güzel sayfası olarak yaratılan ve 150 yıllık olduğu sanılan bodur çam ağacı, görenleri şaşırtıyor.

Simav ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikteki Kestel köyündeki tarlada bulunan bodur çam ağacı yıllardır görenlerin ilgisini çekiyor. Köye gelip gidenlerin yanı sıra meraklıları da cam ağacının önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor. Son derece sağlıklı görünen çam ağacının boyu 150 yılda 2.5 metreyi ancak bulmuş. Köylülerden İsmail Akçam, "Yaşım 83. Ben büyüdüm, bu çam cüce kaldı. Onun için biz köy halkı olarak bu çam ağacına 'cüce çam' diyoruz" dedi.

Köy halkından 55 yaşındaki Abdullah Taşan da, "Ben kendimi bildim bileli bu bodur çam hiç büyümedi. Böyle cüce kaldı. Çevresindeki çamların boyları 25- 30 metreyi aşıyor. Ancak cüce çamın boyu hep aynı. Bu şekliyle ilginç bir görüntü oluşturuyor. Bu çamın bizim köyümüze nasıl geldiği burada nasıl yetiştiğini bilen yok. Meraklıları gelip burada resim çektiriyor. Cüce çam köyümüzle özleşmiş durumda. Köy halkı olarak koruyoruz" diye konuştu.

Köyün gençlerinden 24 yaşındaki Hasan Ölmez ise, çektiği cüce çam fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını ve çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

'BABAMDAN MİRAS KALDI'

Cüce çam ağacının bulunduğu tarlanın sahibi 62 yaşındaki Mehmet Ünat da şunları söyledi:

"Tarla bana babamdan miras kaldı. O da çamın ne zaman yetiştiğini bilmiyordu. Herkesin ilgi odağı olan ve cüce çamın yaptığım araştırmalara göre Türkiye'de başka örneğinin olmadığını öğrendim. Bunu bir ayrıcalık olarak görüyor, kendimi şanslı hissediyorum. Korumasını da köy halkımızla birlikte yapıyoruz. Ancak devletin de koruma konusunda bize destek vermesini bekliyoruz." 

Yaratılış kavramı nasıl anlaşılmalıdır? İki yaratılış kavramı: İbda ve inşâ

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/iki-yaratilis-kavrami-ibda-ve-insa_336748

Nobel ödülü alan Sancar, 40 yıldır DNA'nın hikmetli yaratılışı üzerine çalışıyor

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/nobel-odulu-alan-sancar-40-yildir-dna-nin-hikmetli-yaratilisi-uzerine-calisiyor_361807

OKUMAK OKUMAK OKUMAK YİNE OKUMAK...

Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Kainata değişmem dediği' değerli talebeleri, merhum Zübeyir Gündüzalp'in ''Okumak okumak yine okumak. Okumaktan yorulunca ne okuduğunu okumak veya kitab-ı kebir-i kainat(büyük kainat kitabını) okumak.'' şeklindeki veciz ifadeleri, hakikate ulaştıracak okumaların, tefekkürlerin önem derecesine vurgu yapmaktadır.

Bu doğrultuda Kur'an-ı Hakim'in hakikatli bir tefsiri olan Risale-i Nur penceresiyle Kainat Kitabı'nın okumaya devam ediyoruz.

Ve Cenab-ı Hakk'ın Kur'an-ı Mu'ciz-ül Beyan'ında da vurguladığı ''De ki: “Yeryüzünde dolaşın da Allah’ın başlangıçta yaratmayı nasıl yaptığına bakın. Sonra Allah (aynı şekilde) sonraki yaratmayı da yapacaktır. (Kıyametten sonra her şeyi tekrar yaratacaktır) Şüphesiz Allah’ın gücü her şeye hakkıyla yeter.” (Ankebut Suresi,20) fermanı ve Peygamber Efendimizin -Aleyhissalatu Vesselam- “Bir saat tefekkür, bir sene ibadetten hayırlıdır” hadis-i şerifleri doğrultusunda Cenab-ı Hakkın kainattaki zerrlerden yıldızlara kadar olan azim tasarrufatını tefekkür ediyoruz.



“Her kim olursan ol; bak, gör. Yalnız gözünü aç, hakikati müşahede et, saadet-i ebediyenin anahtarı olan imanını kurtar”. 

Konuyla ilgili makaleleri, araştırma yazılarını ve bilimsel haberleri okumak için tıklayınız;

NASA'yı değil, anlattıklarını dinleyiniz!

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/nasa-yi-degil-anlattiklarini-dinleyiniz_366749

Yaratılış kavramı nasıl anlaşılmalıdır? İki yaratılış kavramı: İbda ve inşâ

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/iki-yaratilis-kavrami-ibda-ve-insa_336748

Şimdiye kadarki çekilen en büyük astronomik fotoğraf, tefekküre medar oldu

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/simdiye-kadarki-cekilen-en-buyuk-astronomik-fotograf-tefekkure-medar-oldu_364959

Risale-i Nur penceresiyle bir tefekkür yolculuğu: 'Big Bang Teorisi' ve 'Yaratılış'

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/risale-i-nur-penceresiyle-bir-tefekkur-yolculugu-big-bang-teorisi-ve-yaratilis_364403

Kainat 'biz biriz ve bir elden çıkmışız' diyor: Levh-i Mahfuz ve İnsan Hafızası

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kainat-biz-biriz-ve-bir-elden-cikmisiz-diyor-levh-i-mahfuz-ve-insan-hafizasi_364034

Kur’ân-ı Azîmüşşân'ın ders verdiği tarzda doğru 'Allah' inancı nasıldır?

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kur-an-i-azimussan-in-ders-verdigi-tarzda-dogru-allah-inanci-nasildir_355363

Komşu gezegen Mars’taki önemli gelişmeleri nasıl tefekkür etmeliyiz?

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/komsu-gezegen-mars-taki-onemli-gelismeleri-nasil-tefekkur-etmeliyiz_360046

Güneş'ten Plüton'dan Allah'a ulaştıran bir tefekkür yolculuğuna davetlisiniz

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/gunes-ten-pluton-dan-allah-a-ulastiran-bir-tefekkur-yolculuguna-davetlisiniz_347293

Kainat Kitabı'nda tefekkür saati: 35 km/sn hızla evimizin çok yakınından geçecek

http://www.yeniasya.com.tr/bilim-teknoloji/kainat-kitabi-nda-tefekkur-saati-35-km-sn-hizla-evimizin-cok-yakinindan-gececek_366058

DHA

Okunma Sayısı: 3942
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı