"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Banduma'ya turist ilgisi

08 Mayıs 2016, Pazar 20:43
​Kastamonu'da halkın evdeki malzemeleri değerlendirmesiyle ortaya çıkan yöresel yemeklerden "banduma", lezzetiyle rağbet görmeye devam ediyor.

Tarihi Münire Medresesi'nde faaliyet gösteren restoranın işletmecisi Yavuz Emen, AA muhabirine, bandumanın, kentin en önemli yemekleri arasında yer aldığını söyledi.

Emen, yemeğin kentte yetiştirilen ürünlerle yapıldığını belirterek, "Banduma yemeğimizi, açtığımız yufka, hindi ve yöremizde yetişen ceviz ile Ilgaz'ın yaylalarından gelen tereyağımızla yapıyoruz. Yemeğimiz çok lezzetli ve besleyicidir." dedi.

Yemeğin nasıl ortaya çıktığını anlatan Emen, "Banduma, eskiden yoksul halkın evdeki malzemeleri kullanarak yaptığı bir yemektir. Herkesin evinde yufka, tereyağı, ceviz, kapısında ise beslediği tavuk ve hindiden yapılıyor. Banduma yemeğinin en önemli özelliği içindeki ürünlerin yöresel ve organik olmasıdır. Örneğin hazır yapılan yufkalarla hazırlanan yemek aynı tadı vermez." diye konuştu.

AA

Etiketler: banduma, kastamonu
Okunma Sayısı: 1735
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı