"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çareyi Risale-i Nur’da buldum

16 Mayıs 2015, Cumartesi
2. Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu’nda konuşan Psikiyatrist Dr. Mustafa Ulusoy, “Herkes farklı âlimleri tanır ve farklı eserleri okur. Ben çareyi Risale-i Nur’da buldum” dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen ve iki gün süren semyozyum da çeşitli üniversitelerden bilim adamları 12 farklı konuda sunum yaptı. Rektör Vekili Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, 2. Ulusal Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Üstadın sözlerine atıfta bulunarak, her şeyi maddede arayanların akıllarının gözlerinde olduğunu, gözün ise maneviyatta kör olduğunu belirtti. (Görmediğime inanmam, gördüğümle yetinirim’ diyen insanlık, manevî değerleri nasıl elde edebilir” diye soran Coşkun, “Bu, şu anda Batı’nın önündeki en önemli problemlerden birisi olarak görülüyor. Psikoloji bilimi, neredeyse ruhu inkâr etme noktasına gelmiş. Oysa ruhu kabul etmeyen veya ruhu anlamayan bir psikiyatrist nasıl insanlığa çözüm getirecek?” ifadelerini kullandı.

HAYATTA 4 ÖNEMLİ KELİME

Hayatta 4 önemli kelimenin olduğunu söyleyen Coşkun, bunların; mana-i harfi, mana-i ismi, nazar ve niyet olduğunu söyledi. Dört kelimeyi açıklayıp bu kavramların tam hakikatiyle idrak edildiğinde kâinata bakış açısının değişeceğini söyledi. Ayrıca ‘Kanaat bitmeyen bir hazinedir’ ve ‘Şükür nimeti ziyadeleştirir’ vecizelerinin üzerinde duran Coşkun, bu sözlerin bize yeni bir pencere açacağını ve pek çok sorunun çözüleceğini dile getirerek konuşmasını tamamladı.

ŞEFKAT AŞKTAN DAHA ÜSTÜN

Sempozyumda sunumunu Risale-i Nur’u kaynak alarak hazırlayan Psikiyatrist Dr. Mustafa Ulusoy ise, “Bediüzzaman’ı tanımasaydım ve Risale-i Nurları okumasaydım varoluşsal acı çekerdim. Herkes farklı âlimleri tanır ve farklı eserleri okur. Ben çareyi Risale-i Nur’da buldum. Said Nursi Risale-i Nurlarda ilk insanın yaratılışından bu yana zihinlerde olan varoluşsal sorunlarla uğraştığını ve bunun cevabını bulduğunu söyleyebilirim” dedi. Ulusoy, Altıncı Söz’den bahsetti. Ulusoy, nefis ve malını Cenâb-ı Hakka satanların karşılığında cenneti satın alacağını ve elindeki fani malın beka bulacağını ifade etti. Bediüzzaman’ın merkezine şefkati koyduğunu söyleyen Ulusoy, şefkatin aşktan daha üstün olduğunu çünkü şefkatin karşılıksız olduğunu belirtti. 

Ayşenur Akay / Kayseri

Okunma Sayısı: 2809
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • hayrettin

    16.5.2015 12:45:27

    Allah razı olsun, devamını bekleriz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı