"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzmir’de Nur’un bayramı

11 Şubat 2016, Perşembe
Risale-i Nur’ların serbestçe basılması haberi İzmir Yeni Asya Hanım Okuyucuları tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

666 gün devam eden bandrol engeli ve devlet tekeli uygulamasının bitmesinin ardından matbaalar yeniden Risale-i Nur basmaya başladı. Yaşanan bu gelişme okurlarımız tarafından Nur’un Bayramı olarak değerlendirildi. Nur’un bayramı İzmir Yeni Asya Hanım Okuyucuları tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Hanımlar hafta sonu yaptıkları sohbetle bu sevinci sohbete katılanlarla birlikte yaşadı. Nurbanu Şen’in hazırlayıp sunduğu Risale-i Nur dersinin akabinde; Medrese-i Nûriye talebelerinin hazırladığı sinevizyon gösterileri, bandrol süreci sunumları ve marşlar da cemaatte ziyadesiyle coşkuya medar oldu. 666 günlük sürecin nasıl sona erdiğini anlatan Şen, Saadet Ünlükul’un hükümet dahil olmak üzere diğer yayınevlerinin de bandrol alma isteğini reddederken, sadece Yeni Asya’nın isteğini kabul etme sebebini nazara vererek Saadet Hanım’ın ‘’Zira tüm yayınevleri sadece kendilerine bandrol verilmesini isterken; sadece Yeni Asya, Risale-i Nur’un aslı tahrif edilmedikçe isteyen herkesin basabilmesi isteğinde bulundu’’ sözlerini hatırlattı. 

Risale-i Nur’a ilişenler tokat yer

“Risale-i Nur bir bölgede yasaklansa, gizlense, başka yerlerde inkişaf eder; ancak memlekete yazık olur” diyen Şen, şunları kaydetti: “Risale-i Nur ahize ve nakile hükmünde hakaik-i Kur’âniyeyi neşreder ve bütün kâinat onunla alâkadardır. Sefine-i Nuh gibi memleketi Cebel-i Cûdi hükmüne getirmiştir. Risale-i Nur lehine çalışanlar maddî manevî sühulet, hüsn-ü maişet ve inayete mazhar olur. Aleyhinde çalışanlar ise muaccel tokat yerler. Erzincan ve İzmir zelzeleleri, Risale-i Nur’a ilişenlerin hane ve dükkânlarının yanması, bunlardan sadece bir kaç numunedir.”

Vesvese Risalesi okurlarıyla buluştu

Risale-i Nur hizmetinin kudsiyetinden bahseden ve hizmette var olması gereken gayreti ziyadeleştirmeye teşvik eden Mustafa Osman Ağabey’in bir mektubunun da okuduğu dersin ardından bir mektubu ile İzmir Medrese-i Nuriye talebelerinin hazırladığı sinevizyonda öncelikle Risale-i Nur’a bandrol engelinin süreci hususunda Kâzım Güleçyüz ve Kadir Akbaş’ın sözlerine yer verildi. Hazırlanan sinevizyon gösterisinde, bandrol engeli, devlet tekeli ve Yeni Asya’nın mücadelesi anlatıldı. Programın ardından derse gelen katılımcılara, İzmir’in geleneksel lokma tatlısı hem okuyuculara, hem mahalleliye ikram edildi. Vesvese Risalesi satışa sunularak hizmete katkı sağlandı.

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1785
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı