"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Köylerde kışlık salça yapımı başladı

19 Ekim 2015, Pazartesi 10:59
Bursa’nın Yenişehir ilçesi Köprühisar köylüleri kışlık salça yapımına başladı.

Geceden kendi üretimi olan organik domatesleri büyük bakır kazanlara doğrayan köylü kadınlar, sabah erkenden kalkarak yaktıkları ateşte salça kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatıyor. Yaklaşık bir gün süren işlem sonrasında kavanozlara doldurulan salça, kışlık olarak kilerdeki yerlerini alıyor. 

Salça üreten bayanlardan Elif Kutluca, oldukça uzun süren salça yapımının zevkli olduğunu belirterek, “Dün akşam kasalardaki domatesleri doğradık, sabah da erkenden kalkıp ateşte kaynatmaya başladık. Ateş üzerindeki domatesleri kazanlarda iyice karıştırıyoruz. Salça iyice kıvamını bulmalı. İşlem bittikten sonra süzüp kavanozlara koyarak kışlık salçamızı tamamlıyoruz. Kışlık salça üretimimiz yaklaşık bir günümüzü alıyor.” dedi. 

Aynur Şimşek ise geceden doğradıkları domatesleri erkenden kazanlarda kaynatarak kıvama gelmesini sağladıklarını belirterek, “Geceden doğradığımızı domatesleri kaynatıyoruz, sonra makineden geçirip kavanozlara koyuyoruz. Doğal, organik bir salça.” şeklinde konuştu.

Etiketler: bursa, yenişehir, salça
Okunma Sayısı: 1664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı