"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Poyraz bebek sağlığına kavuştu

30 Eylül 2015, Çarşamba 15:54
Antalya'da 3 günlükken yakalandığı halk arasında 'Mavi Işık Hastalığı' olarak bilinen 'Crigler-Najjar' hastalığına karşı hayat mücadelesi veren Poyraz bebek, babası 40 yaşındaki Servet Ergün'den alınan karaciğer parçasının nakledilmesi ardından 1 aylık tedavi sürecinin sona ermesiyle sağlığına kavuştu.

11 ay boyunca oğullarının tedavisi için büyük uğraş veren Servet-Zeliha Ergün çifti, Şişli'deki Memorial Hastanesi'nde gerçekleşen başarılı ameliyatın ardından Poyraz bebeğin sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

Oğullarının tedavisi sona eren Servet ve Zeliha Ergün çifti, bugün hastanede Poyraz bebeğin doktoru ve aynı zamanda Şişli Memorial Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

BABA, OĞLUNU İYİLEŞTİREN DOKTORA SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ

Baba Servet Ergün, rengindeki sarılık nedeniyle uzun süre 'mavi ışık' tedavisi gördükten sonra Poyraz bebeğe karaciğer naklini başarıyla gerçekleştiren Prof. Dr. Koray Acarlı'ya teşekkür etti. Toplantıda gözyaşlarını tutamayan Servet Ergün, oğlunun doktoruna sarılarak, "Poyraz'ı bize 'bembeyaz verdiler', bayramın bize en güzel hediyesi bu oldu. Koray hocamın ellerinden ayaklarından öpüyorum" dedi.

10 BİN LİRALIK CİHAZI ALAMAYINCA SANAYİDE ARKADAŞINA YAPTIRDI

Servet Ergün, oğlunun tedavi süreciyle ilgili olarak şöyle konuştu: 

"Poyraz doğduktan sonra sarılık şüphesiyle hastaneye gittik. Bilirubin değerlerinin çok yüksek olduğunu görülünce üniversite hastanesine sevk edildi. Burada yoğun bakımda kaldığı sürede yapılan kan tahlillerinde malesef dünyada 200 kişide görülen bir hastalıkla karşı karşıya kaldık. Kızımın hastalığının aynısı yani 'crigler- najjar' hastalığıymış. Bu hastalığın tek çaresi, yaşamını sürdürmesi için mavi ışıktı. Bununla ilgili bazı sıkıntılarımız oldu. Cihaz 10 bin liraydı ve bunu alacak gücüm yoktu. Hastanede o cihazın ebatını, dalga hızını, gücünü fotoğraflarını çekerek arkadaşıma gönderdim. Onun aynısını sanayide yaptırdım. Cihaz sayesinde 16 gün Poyraz'ı o ışık altında tuttum. 16 gün boyunca bilirubin değerleri 14 seviyesinde kaldı. Ondan sonra bir hayırsever bu cihazdan gönderdi. Bu cihazla eşimle birlikte sabahlara kadar nöbet tutuyorduk. Işığa maruz kalmaması gerekiyordu. Ancak son dönemlerde bilirubin değerlerini de düşürememeye başladık. Sonra bu hastalığı kim nasıl tedavi eder diye internette araştırma yapmaya başladım. Koray Acarlı hocamızı buldum. 1 aydır Poyrazım bu hastanede ve maşallah burada herşey ile ilgilenildi, oğlum sağlığına kavuştu. Hastaneye ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum."

"BUNUN TARİFİ YOK"

Ameliyatın ardından çocuğunu tanıyamadığını belirten Servet Ergün, "Rabbim bana büyük derya denizleri açtı. 10 aydır çocuğu sap sarı görüyorsun ama ameliyattan sonra bir gördük ki bembeyaz olmuş. Bunun tarifi yok. Çok mutlu olduk" diye konuştu.

"BEN KIZIMA, EŞİME OĞLUMUZA VERDİ"

Anne Zeliha Ergün ise oğlunun oyun oynadığını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, yaşadığı mutluluğu ifade etmenin zor olduğunu dile getirdi. Anne Ergün, "Çok mutluyum, daha ne diyebilirim ki!' Kızımda da aynı hastalık olmuştu ve kızıma karaciğerimi o zaman ben vermiştim. Eşimde şimdi oğlumuza verdi. Sağlıklı oldukları için çok mutluyuz"

NADİR GÖRÜLEN BİR HASTALIK

Poyraz bebeğe, babası Servet Ergün'den alınan karaciğer parçasının naklini gerçekleştiren Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı da hastalığın nadir bir hastalık olduğunu belirterek, 600 bin ile 1 milyon sağlıklı doğumdan birinde görüldüğünü ifade etti. Acarlı, "Bu hastalık, eğer doğumdan sonra belli önlemler alınmaz ise bilurubin yani kanda sarılık yapıcı maddenin birikimiyle yaşamlarına devam edemeyecek hale çok çabuk bir şekilde geliyorlar. Bu nedenle baba çok emek sarfetti. Kendini iyi geliştirmiş ve bunun ödülünü çocuğunu hayata döndürerek aldı. Biz çocuk ameliyatlarında oldukça iyiyiz. Bu nedenle bu ameliyatta bizim için bir sorun olmayacağını düşünüyorduk. Ancak yine de sıkıntılı ameliyatlar bunlar. Poyraz'ın babasının karaciğerinin sol yarısının küçük bir bölümünü alarak bu ameliyatı yaptık. Ameliyattan sonra Poyraz'ın normal çalışan bir karaciğeri olunca çocuğun rengi süratle değişti ve herşey normale döndü" dedi.

"POYRAZ'I TUTMAK ÇOK ZOR"

Ameliyatın ardından Poyraz'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi de veren Prof. Dr. Acarlı şöyle konuştu: 

"Poyraz çok hareketli bir çocuk ve onu serviste tutmak çok zor. Şu an durumu gayit iyi ve aktif. Bayramda taburcu etmek istiyorduk ancak karaciğer nakilleri hafife alınacak bir ameliyat değildir. Bir takım kontrolleri var. Antalya'da oturmaları nedeniyle onları hemen gönderemedik. Her şeyin oturmasını bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda çıkacak ve beyaz çocukları olmaya devam edecek. Ancak tıbbi olarak devaml kontrelleri olacak. Takip dönemi ve sorun varsa sorunların halledilmesinin dışında tamamen normal bir çocuk olarak inşallah yoluna devam edecek."

Öte yandan sağlığına kavuşan Poyraz Ergün'ün birkaç gün içinde taburcu edileceği bildirildi. Basın mensuplarının tedavi gördüğü özel odasında Poyraz bebekten görüntü alınmasına da izin verildi. Poyraz bebeğin oyuncaklarla oynamasına anne ve baba sevinç içinde eşlik etti.

DHA

Okunma Sayısı: 1392
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı