15 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Görüş

Elif ile paylaşım 

Hayata elif ile başladım. Herkesin bir elifi var elbette. Yeni Asya ailesi de benim için bir elif. Ben de bu aileden biriyim. Mesleğimizden eşimize varıncaya kadar tercihlerimizde hep elif oldu. Elif benden bir yaş büyük, ama ben elifi ilk kez şimdi tanıdım. Merakımdan bir hafta bekledim. Oysa ben hayata hep elif ile başlamışım. 

Elif ailesiyle tanıştım. İyi ki de tanımışım. Lise yıllarına kadar mevcut eğitim sistemiyle bize verilmek istenen eğitimden alabildiğim eğitimi almıştım. Ama ne bir mesleğe yönelik donanıma sahip ne de üniversitede rahatlıkla okuyabileceğim donanımda idim. Endüstri Meslek Lisesinden bahsediyorum ben. Mesleğimle ilgili tercihte “Üniversite mi, yoksa iş hayatı mı?” diye ikilemimi sormak zorunda kaldım. Üniversitedeki hocalardan aldığım cevap, elektrik mesleğini geliştirmem ve teknolojiyi takip etmem için piyasa şartlarını ve firmaları takip ederek kendimi geliştirebileceğim yönünde idi. Kafama yatmıştı bu. Askerliğe kadar bir işletmede çalışmaya devam ettim. Askerlik bitince mesleğime devam ettim. Ama elifin ailesi hep yanımdaydı. 

İşimi yaparken san'atıma perde olmamaya çalışıyor, zevk alıyordum. Bu arada kişisel gelişim anlamında çeşitli eğitimlere katılıp kendimi yetiştiriyordum. Bunları elifin ailesine borçluyum. 

Tam donanımlı bir iş yeri açacak kadar sermayem yoktu. Bundan dolayı dükkânın her şeyi ile ilgilenmek durumundaydım. Bunun için de iyi bir veznedar, psikolog, halkla ilişkiler uzmanı, müşteri hizmetleri yönetimi uzmanı, sosyal pazarlamacı, teknik servis sorumlusu, toplam kalite yöneticisi gerekirdi. Aynı zamanda da evde iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir kardeş, iyi bir amca, dayı, vs. olmam. Liste uzayıp gider. Üniversiteli olamamıştım; ama elifin ailesinin iyi bir üyesi olmuştum. 

Hayatın her alanında sizi yarı yolda bırakmayacak dostlar olmalı, elifler olmalı elbet. Bu elifler hayat boyu eğitimi esas alan bir ekolden geliyor. Elbette kendi dünyamda buna duyarsız kalamazdım. Bunun içindir ki 14 yıl aradan sonra daha önceki kararımdan vazgeçerek, Meslek Yüksek Okulunda okumaya karar verdim. Üniversiteli olma vakti şimdi idi demek. Geçiş hakkımın olduğunu da sınav başvurusunda öğrenebildim. Gece okula giderken gündüz de çalışıyorum. Kendi geleceğimi düşündüğüm kadar da ailemin geleceğini de ebedî hayatımızı da düşünmek durumundayım. Yine yanımda bir elif var. Şimdi elifin adı Emine, elifin adı Zeynep oldu. Ama biz aile olarak eliften hiç ayrılamadık.            

Mutluyum; çünkü mevcut şartlardan daha kolay öğrenci olmak mümkündü. Biz zaten hep öğrenci idik. Hayat boyu eğitime devam... Hayatımızın her alanında bunu yayabilirsek, en büyük zenginlik olduğunu düşünüyorum. Elifin ailesi elife ayine olur. 

Kişisel gelişim elifle başladı. Sonrasında da Yasem faaliyetlerine katıldım.Bu mânâda  her alanda yapılan faaliyetlere imkânımız nispetinde katılmaya çalışıyoruz. Eğitimlerden aldıklarımızla uygulamaya sokamadığımız yığınla fikirlerimiz var. Hayata sırtımızı dönemeyiz. Hele de elif gibi bir aileye sahip olanların dünyasında yeis ümitsizlik olamaz. Şevk, heyecan, başarma duygusu, o pozitif enerji her zaman potansiyel olarak vardır. Kendimize ve dostlarımıza jeneratör olmak vardır. 

Elifin dünyasında en büyük kariyer, mutlu olma mutlu etme kariyeri vardır.  

Ömür sermayesi değerli; ‘hayatı saniye saniye yaşamak gerekir’ titizliği ağır basmalı hayatımızda. Zaman hızla akıp gidiyor. Ne olur, geleceğimiz ve dünyamız maddî ve manevî krizlerle karartılmaya çalışılmasın. Dün ekilen yanlış tohumların bugünü etkilediği kadar, bugün ekilen yanlış tohumları emeğe, birikime ve yarınlarımıza atılan bombalar olarak görüyorum. Tamirat görevi hep elife ve eliflere kaldı. Bu iş er kişi olanların dünyasında var.

Bu duygularla Yılmaz Er Ağabeyimizin Allah mekânını cennet etsin. Eğilmeyen bükülmeyen duruşundan taviz vermeyen fedakârlık timsali idi. Bizden de selâm götür Yılmaz Ağabey bizden de selâm götür.  

Ömür sermayemizi verimli yaşamamız sağlıklı, huzur dolu, maddî ve manevî bol kazançlı günler geçirmemizi  temenni ediyorum. Saygılarımla.

[email protected]

KAHRAMAN ALPAK

15.05.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis