"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Schengen'in kaldırılmasının faturası ağır

11 Şubat 2016, Perşembe 19:29
​Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, sığınmacılar konusunda öncelikli eylem çalışmasını açıklandı.

Buna göre, sığınmacı akını nedeniyle pek çok Avrupa ülkesinin uygulamaya geçici süre ara verdiği ve sınır kontrollerine başladığı Schengen sisteminin tekrar istikrara kavuşması büyük önem taşıyor.

Schengen’in kalkmasının özellikle ulaştırma sektörünü, turizm sektörünü, ortak iş piyasasını ve tüketici fiyatlarını etkileyeceği belirtildi. Sınır kontrollerinin sistematik olarak kalıcı bir şekilde yeniden uygulanması halinde bunun AB’de her gün farklı ülkede çalışmaya giden, yani bir ülkede ikamet edip bir başka ülkede çalışanlara ve karayolu taşıma hizmetlerine maliyetinin çok belirgin olacağı kaydedildi.

Komisyonun tahminlerine göre, AB üyesi ülkeler arasında sınır kontrolünü ortadan kaldıran Schengen Anlaşması'nın iptal edilerek yeniden pasaport ve sınır kontrolleri yapılmasının doğrudan maliyeti yıllık 18 milyar avroya ulaşabilir.

Mevcut sınır kontrollerinin, AB'nin ortak vize politikasının parçalanmasına neden olması halinde turizm sektörünün de büyük zarar göreceği ifade edildi. Schengen’in kalkması ve ortak vize uygulamasının son bulmasının, turizm sektörüne 10 ila 20 milyar avroya mal olabileceği belirtildi.

AA

Etiketler: vize, ab, maliyet
Okunma Sayısı: 1189
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı