"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB, bor madeninde Türkiye'yle rekabet edemez

07 Haziran 2015, Pazar 10:26
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran, bor madeni konusunda Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile rekabet etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Komisyon üyeleri, seramiğin merkezi Kütahya’ya çıkarma yaptı. Komisyon, bu kapsamda son olarak bor madeninin ülke ekonomisine kazandırılması adına Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ile (KUTSO) ‘Genişletilmiş Bölgesel Toplantısı’nı gerçekleştirdi. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, bor ile ilgili bilgi eksikliğinin tamamlanması adına bu çalışmaların yapılması ve bu çalışmalar neticesinde bor cevherinin ileri derecede işlenmesi adına teknolojinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

AVRUPA BİRLİĞİ BİZİMLE REKABET EDEMEZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Bor Araştırma Geliştirme Komisyonu Başkanı İlker Duran ise komisyonu yerel yönetimlerin ve üniversitelerin de içerisinde yer alacağı bir yapıda oluşturduklarını ifade etti. Borun sanayiye kazandırılması konusunda aksaklıklar olduğunu dile getirerek, komisyonun yola çözüm odaklı bir anlayışla çıktığının altını çizen Duran, “Türkiye dünyadaki bor rezervinin yüzde 72’sine sahip durumda. AB, Türkiye ile bu alanda rekabet etme imkanının olmadığını biliyor. Bizler heyecanımız ve motivasyonumuz yüksek bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve inşallah somut projeler de elde edeceğiz.” dedi. 

Seramik sektöründe bor madeninin farkındalığını ortaya koymak istediklerini de belirten Duran, “Kütahya, Bursa, Balıkesir ve Eskişehir’de bor yetkinlik merkezlerinin olması gerekiyor, komisyonumuz bu konuyu takip edecek. Ticaret ve sanayi odaları olarak destek olacağız. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Bey’e de çalışmalarımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1153
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı