"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alkol ve tütün ürünlerinin ÖTV'si arttı

01 Ocak 2015, Perşembe 13:28
Bakanlar Kurulu kararına göre, alkollü içkiler ve tütün ürünlerinde uygulanan ÖTV'de artışa gidildi.

Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, alkollü içki ürün grubunda yer alan rakıda asgari maktu vergi tutarı yüzde 15, cin ve geneva ve votkada yüzde 12, malttan üretilen biralar, kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil taze üzüm şarabı, köpüklü şaraplar, vermut ve diğer üzüm şarapları, alkol derecesi hacim itibarıyla yüzde 18 veya daha az olan içkiler ile fermente edilmiş diğer içecekler (elma şarabı, armut şarabı, bal şarabı gibi), tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan fermente edilmiş içeceklerin karışımları ve fermente edilmiş içeceklerle alkolsüz içeceklerin karışımlarında yüzde 10, üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması yolu ile elde edilen alkollü içkiler de ise yüzde 5 artırıldı.

Bakanlar Kurulu, bazı tütün mamullerinde uygulanan ÖTV'de de artışa gitti. Buna göre,  tütün içeren ve uçları açık purolar, sigarillolar,tütün içeren sigaralar, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün, içilen tütün (herhangi bir oranda tütün yerine geçen maddeleri içersin içermesin) ürün gruplarında maktu vergi tutarı 0,1366 liradan 0,1866 liraya yükseltildi. 

Öte yandan Bakanlar Kurulu, işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarını ton başına bin 200 dolardan 900 dolara indirilmesine karar verdi. 

Etiketler: alkol, tütün, ötv
Okunma Sayısı: 1242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı