"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa 10 ayın en düşüğüne indi

20 Ağustos 2015, Perşembe 16:03
Borsa yüksek kur ve devam eden siyasi belirsizlikle Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyeye indi.

BIST 100 endeksi XU100 yüksek kur ve devam eden siyasi belirsizlikle yüzde 2 gerileyerek 73 bin 697 puanla Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. 

Gelişmekte olan ülke borsaları MSCI endeksi ise yüzde 1.5 düşüşle Eylül 2009'dan bu yana en düşük seviyelere yakın seyrediyor. 

Reuters hesaplamalarına göre BIST-100 endeksinin dolar bazında yüzde 3.6 kayıpla Temmuz 2009'dan bu yana en düşük düzeylerde seyrediyor. 

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Şu anda BIST, TL, faiz aynı şekilde trade ediliyor, risk primini trade ediyoruz. Türkiye'nin CDS'leri 284'e çıkmış durumda. Diğer yandan gelişmekte olan ülke borsaları neredeyse altı yılın dip seviyesinde. Gelişmekte olan ülkelerden para çıkışı olan böyle kötü bir dönemde, biz ayrıca jeopolitik ve siyasi faktörlerle negatif ayrışıyoruz" dedi.

Analistler, siyasi gelişmelerin ve dolar/TL'deki hareketlerin endeksin yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, teknik olarak 73.800-73.500 seviyesinin destek, 75.300 seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

Etiketler: borsa, düşüş
Okunma Sayısı: 1453
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı