"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Borsa haftaya düşüşle başladı

18 Nisan 2016, Pazartesi 10:13
Borsa İstanbul (BIST 100 ) endeksi, güne önceki kapanışa göre 392,88 puanlık azalışla başlarken, bankacılık endeksi yüzde 0,56, holding endeksi yüzde 0,42 düştü. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,22 ile "spor", en çok düşüş kaydeden sektör endeksi ise yüzde 0,91 ile "metal ana sanayi" oldu.

Cuma günü 86.000 puanın üzerini test eden BIST 100 endeksi, kar satışlarının etkisini artırması ile düşüşe geçerek günü yüzde 0,25 azalışla 85.573,25 puandan tamamlamıştı.

Analistler, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdiği toplantıda, petrol arzına sınırlama getirilmesi yönünde karar alamamasının ardından düşen petrol fiyatlarının borsaları da negatif etkilediğini belirtiyor.

Bu hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının, yurt dışında ise perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, BIST 100 endeksinin 83.400 ve 82.500 seviyelerinin destek, 86.700 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

AA Finans'ın, TCMB'nin 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştireceği PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine göre, ekonomistler, faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim olacağını öngörüyor.

AA

Etiketler: borsa, düşüş
Okunma Sayısı: 903
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı