"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçi ekim yapmak için fiyat bekliyor

24 Ekim 2020, Cumartesi 22:04
Pancar taban fiyatlarının henüz açıklanmamış olmasının çiftçiyi kaygılandırdığını söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Pancar fabrikaya teslim edilmesine rağmen fiyatı belli değil. Çiftçi ekim yapmak için fiyat bekliyor” dedi.

Her yıl pancar fiyatlarının kampanya öncesi açıklandığını, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Eylülde şeker pancarı taban fiyatını müjde olarak duyurduğunu hatırlatan Gürer, “Türk Şeker, 2019 yılında uygulanan fiyatın 2020 yılı avans fiyatı olduğunu yazılı açıklama ile duyurduğunda, çiftçi bu fiyatın avans fiyatı olduğu ve taban fiyatın 2020’de yeniden belirleneceğini düşündü. 20 Eylül’de kamu ve özel fabrikalarda alım kampanyası başlaması ile birlikte çiftçi haklı olarak yeni taban fiyatın açıklanmasının bekliyordu. Kampanyanın üzerinden bir ay geçmesinin ardından çiftçi pancarını söktü, fabrikaya verdi. Ama halen taban fiyat açıklaması gelmedi. Çiftçi, oyuna getirildiğini düşünüyor ve geçen yıl belirlenen 300 liralık taban fiyat yerine acilen yeni taban fiyatın açıklanmasını istiyorlar” diye konuştu.

ÇİFTÇİ PERİŞAN OLUR

Çiftçinin girdi fiyatları bir yıl öncesine göre yüzde 50 civarında arttığını bildiren Gürer, “16 polar için taban fiyatın, ton başına en az 390 TL olması isteniyor. Çiftçi yeni ekime yönelmek ve ne ekeceğine karar vermek için taban fiyatı bekliyor. Eğer taban fiyat geçen yıl ki düzeyinde olursa çiftçi perişan olur. Bu nedenle Bakanlığa sürekli çağrı yapıyoruz” dedi 

Ankara - Recep Gören 

Okunma Sayısı: 1163
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı