"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçiye girdi fiyatlarında indirime gidilmeli

14 Ocak 2021, Perşembe 22:07
Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, tarım sektörünün ülkemizin en stratejik sektörlerinden birisi olduğunu belirterek, “Ülkemiz ekonomisi için büyük öneme sahip olan tarım sektörünün çözüm bekleyen önemli sorunları bulunmaktadır. Yaşamakta olduğumuz COVİD-19 salgını da sorunların derinleşmesine neden olmuştur” dedi.

Tokdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması isteğiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği önergesinde, “Gübre, ilaç, tohum, elektrik, yem gibi artan girdi fiyatları en önemli sorunlardır. Döviz kurundaki yükselişin de etkisi ile artan girdi fiyatları üreticilerimizi zorlamaktadır. Üretimin devam etmesi ve sürdürebilirliğin sağlanması için Bakanlık olarak girdi fiyatları düşürmek hususunda bir çalışmanız var mıdır? 

Çiftçi kayıtları esas alınmak suretiyle BAĞ-KUR’ da çiftçilerimizin muafiyette geçen süreleri için borçlanma imkânı getirilmesi hususunda bir çalışma söz konusu mudur?” şeklinde iki önemli soruyu da sordu.

HABER: FATİH KARAGÖZ

Okunma Sayısı: 1481
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı