"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IMF'den İsveç raporu

29 Eylül 2015, Salı 14:05
İsveç’te incelemelerde bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti çalışmalarını tamamlayarak ülkenin ekonomisi ile ilgili değerlendirme raporunu açıkladı.

İsveç Merkez Bankası’nda (Riksbank) düzenlenen basın toplantısında değerlendirme raporunu IMF heyetini temsilen Craig Beaumont açıkladı. 

Yayınlanan değerlendirme raporunda, İsveç ekonomisinin genel performansının iyi olduğu belirtilirken konut fiyatlarındaki artışa ve hane halkı borçlarının yüksek olduğuna vurgu yapıldı. Raporda bu durumun oluşturabileceği olumsuz etkiler üzerinde duruldu. Raporda bazı iş kollarındaki işsizlik oranlarının artışının da dengelenmesi gerektiğine işaret edildi.

IMF raporunda, sürdürülebilir büyüme ve istikrarın sağlanabilmesi için ekonomide yapılacak reformların, konut ve iş piyasasındaki yapısal problemlere odaklanması gerektiği ifade edildi. İzlenecek para ve maliye politikalarının amacının enflasyonun yanı sıra işsizliği de kapsaması gerektiği hatırlatılan raporda ekonominin direnç ve istikrarının korunması gerektiği belirtildi.

IMF heyeti raporunda, İsveç'in maruz kaldığı yoğun göç dalgasını da göz önünde bulundurarak, yapılması gerekli görülen reformlardan bazılarının İsveç’in uzun yıllardır sahip olduğu sosyal devlet yapısının sürdürülebilmesi için gerekli olduğu ifade etti.

Avrupa Birliği’nin en istikrarlı ekonomilerinden birisi olarak değerlendirilen İsveç ekonomisi özellikle küresel mali krizlere karşı  dayanıklı yapısı ile dikkat çekiyor.

AA

Etiketler: ımf, isveç
Okunma Sayısı: 1131
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı