"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kilosu 4 liradan satılan avakado şimdi 14 liradan satılıyor

17 Nisan 2015, Cuma 10:48
Mersin’in Silifke ilçesinde kışın kilosu 4 liradan satılan avakado meyvesi marketlerde kilosu 14 TL’den alıcı buluyor.

Silifke’de uzun yıllardır üretimi yapılan fakat ürünün çoğaltılması anlamında talep görmeyen avakado, hasat dönemi olan kış aylarında 4 TL’den satılırken, tüccarlar tarafından soğuk havaya konulan meyve marketlerin tezgâhlarında kilosu 14 TL’den satışa sunuluyor. Silifke’de avakado üreticiliği yapan Sami Bıyıklı, bu yıl 12 dönümlük bahçeden yaklaşık 30 ton ürün aldıklarını, bir ağacın ortalama 200 ile 500 kilo arasında meyve verebildiğini söyledi. 

Akdeniz Bölgesi’nde yetişen bu meyvenin çok fazla üretimi olmadığı için pazarında da sıkıntı olduğunu belirten üretici Bıyıklı, sürekli nem isteyen avokado meyvesinin gelirinin iyi olduğunu, hasat döneminde kilosunun 3-4 TL arasında sattıklarını söyledi.

Etiketler: mersin, avakado
Okunma Sayısı: 6429
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı